Ventspilī skolnieks ar nazi ievaino četrus vienaudžus papildināta (436)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Ventspils 1.ģimnāzijā ap plkst.10 kāds vidusskolnieks ar nazi viegli ievainojis četrus skolasbiedrus. Ventspils 1.ģimnāzijas direktore Pārsla Kopmane pastāstīja, ka incidents noticis mācību stundu laikā, kad skolēns, pagaidām nenoskaidrotu motīvu vadīts, ar līdzpaņemto nazi uzbrucis saviem klasesbiedriem.

Viņš ievainojis divus savas klases zēnus un vienu meiteni, bet, skrienot ārā no klases telpas, gaitenī ievainojis vēl kādu citas klases skolnieku. Incidents noticis bioloģijas stundā, kuru vadīja skolotāja Irīna Ivane. Viņa operatīvi reaģējusi, aizstāvot audzēkņus ar klasē esošajiem mācību līdzekļiem un cietušo brūces pārsienot.

Pēc negadījuma tika izsaukta ātrā medicīniskā palīdzība un policija.

Cietušie skolēni tika nogādāti Ventspils slimnīcā, kur traumpunktā sniegta pirmā nepieciešamā palīdzība. Pēc Ventspils slimnīcas galvenā ārsta Gundara Daudzes vārdiem, cietušajiem ir virspusējas grieztas un durtas brūces, kas nerada briesmas viņu veselībai un dzīvībai. Pēc palīdzības sniegšanas visi cietušie atlaisti mājās.

Policija sākusi lietas apstākļu noskaidrošanu, vainīgais jaunietis aizturēts.

Ventspils 1.ģimnāzijas direktore Pārsla Kopmane pastāstīja, ka jaunietis aizturēts mājās, sēžam pie datora. Līdzās uz galda atradušies divi naži, kas, iespējams, izmantoti skolasbiedru ievainošanā. Policisti apskatē pēc aizturēšanas uz jaunieša ķermeņa konstatējuši ar sarkanu krāsu sazīmētus simbolus.

Par negadījumu informēti aizturētā skolnieka un cietušo vecāki.

Policijas un aizturētā klasesbiedru sniegtā informācija liecina, ka jaunietis saviem skolas biedriem uzbrucis, iespējams, filmu vai datorspēļu iespaidā.

Pēc aizturēšanas policijā viņš skaidrojis, ka "saskatījies filmas", kuru iespaidā nolēmis "atriebties, bet pēc tam pats izdarīt pašnāvību".

Savukārt jaunieša klasesbiedri aģentūrai LETA pastāstīja, ka pēdējā gada laikā krasi pasliktinājušās viņa sekmes un interese par mācībām vispār. Līdz tam viņš mācījies samērā labi. Jaunietis sarunās ar vienaudžiem nereti izteicies, ka "dators viņam ir viss".

Klasesbiedri stāstīja, ka šorīt puisis mācību stundas sākumā ienācis klasē ar cigareti zobos un sācis durt klasesbiedriem.

Klasei, kurā notika minētais incidents, mācību stundas tika pārtrauktas, savukārt pārējās klasēs mācības turpinās saskaņā ar stundu sarakstu. Skolotāja Irīna Ivane, neskatoties uz piedāvāto iespēju doties mājās pēc pārdzīvotā stresa, tomēr turpinās vadīt stundas. Rīt tiem skolēniem, kuru klasē notika incidents, kā arī viņu vecākiem, kuri to vēlēsies, būs pieejama psihoterapeites Ināras Vārpas palīdzība.

Pēc 1. ģimnāzijas pedagogu vārdiem, uzbrucējs esot vienpatis, uzvedības problēmas nav novērotas, jaunietis bijis mierīgs, mācījies viduvēji, aizrāvies ar datoru. Uzbrucēja rīcības motīvi nav zināmi. Par notikušo ierosināta krimināllieta, policija veic izmeklēšanu.

Komentāri (436)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu