Par mājdzīvnieku laišanu jūrskolā - adminstratīvais sods (122)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Līdz šim, lai regulētu mājdzīvnieku populāciju, tautā plaši tika izmantota tā saucamā jūrskola jeb dzīvnieku mazuļu pašrocīga slīcināšana. Tagad, līdz ar Latvijas pievienošanos Eiropas dzīvnieku aizsardzības konvencijai, "jūrskolas" tradīcijas būs administratīvi sodāmas.

Latvijai pievienojoties Eiropas dzīvnieku aizsardzības konvencijai, mājdzīvnieku sūtīšana jūrskolā būs administratīvi sodāma. Zemkopības Ministrija skaidro, ka pēc būtības nekas nemainīsies, jo dzīvnieku mocīšana, slīcinot, nav attaisnojama nekādā gadījumā. Liene Ansone, Zemkopības ministrijas pārstāve: "Jau šobrīd dzīvnieku aizsardzības likums aizliedz cietsirdīgi izturēties pret dzīvniekiem, tai skaitā tas ir pret dzīvnieku eitanāziju, to drīkst veikt tikai sertificēts tikai vetārsts."

Cita starpā konvencija aizliedz arī dzīvnieku pārdošanu personām, kas jaunākas par sešpadsmit gadiem, kā arī to ausu un astu apgriešanu. Septiņām medību suņu sugām gan saglabāts izņēmuma statuss. Vetārsti konvencijas ieviešanu vērtē skeptiski. Lai arī tās noteikumu būtība esot visai atzīstama, neesot skaidrs, kā tiks nodrošināta to izpilde.

To, ka konvencijai lielā mērā būs tikai formāla jēga, atzīst arī zemkopības ministrs. Resursu trūkuma dēļ papildu pārbaudes veikt nav iespējams.

Par šo jautājumu vēl gaidāmas plašas diskusijas Saeimā, kur konvenciju plānots pieņemt tuvākajos mēnešos. Kā noskaidroja LNT ziņas, piecu kaķēnu profesionāla iemidzināšana izmaksā ap trīsdesmit pieciem, bet pieauguša suņa – ap piecdesmit latiem.

Komentāri (122)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu