Nodoklis jāmaksā, bet nav skaidrs, kā (48)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Jaunais dienesta auto nodoklis jāmaksā jau par janvāri, taču patlaban joprojām ir vairākas neskaidrības par to.

Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) Komunikācijas daļā portālam TVNET norādīja, ka nodoklis par dienesta auto izmantošanu privātām vajadzībām jāmaksā no 1.janvāra.

Tādējādi norēķini par auto izmantošanu jāveic patlaban, februārī: "Saskaņā ar šobrīd spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem maksa par auto izmantošanu privātām vajadzībām janvārī būs jāveic vienlaikus ar nodokļu maksājumiem par janvāra algu, tātad februārī."

Janvāra beigās VID atzina, ka saistībā ar diskutablo nodokli vēl ir daudz neskaidrību gan tā maksātājiem, gan pašam Ieņēmumu dienestam.

Savukārt tagad dienestā norādīja, ka "VID neveic sniegto konsultāciju uzskaiti pēc jomas par, piemēram, dienesta auto nodokli".

Taču vienlaikus dienestā atzina, ka gada sākumā un

vēl joprojām uzņēmēji un iedzīvotāji aktīvi interesējas par izmaiņām nodokļu likumos, tostarp par dienesta auto nodokli.

Ieņēmumu dienestā arī atzina: "Nenoliedzami ir vairāki jauninājumi un grozījumi nodokļu likumos, par kuriem vēl ir neskaidrības."

Portāls TVNET jau vairākkārt vēstījis, ka par jauno nodokli neskaidrības pēc 1.janvāra bija gan maksātājiem, gan kontrolētājiem. Arī šonedēļ no amatpersonām izskanēja vairāki pretrunīgi viedokļi.

Šonedēļ valdība beidzot vienojās, ka, samaksājot nodokli, amatpersonas ar dienesta auto varēs braukt no darba uz mājām. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs iepriekš norādīja, ka dienesta automašīnu nevar izmantot privātām vajadzībām.

Komentāri (48)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu