"Ryanair" meklē vietu pusmiljardu dolāru vērtas akadēmijas izveidei; redzeslokā arī Baltija

TVNET/LETA
Papildināts 15:26, 20. maijs, 2024
Foto: Ieva Čīka/LETA

Īrijas zemo cenu lidsabiedrība "Ryanair" meklē vietu jaunai inženierzinātņu akadēmijai, kurā plāno ieguldīt 500 miljonus ASV dolāru (460 miljoni eiro), un viena no tās potenciālajām atrašanās vietām varētu būt Kauņas lidosta, kur jau atrodas "Ryanair" bāze, paziņoja kompānijas izpilddirektors Edijs Vilsons.

"Mēs runājam ar valdību par tā dēvētās inženierzinātņu akadēmijas izveidi, kurā mēs varētu uzņemt cilvēkus un sniegt viņiem mehāniķa izglītību, un galu galā attīstīt viņus par pilnībā kvalificētiem inženieriem," Vilsona teikto citē Lietuvas lietišķo ziņu portāls "Verslo žinios".

"Pilnīga dzinēja demontāža ir ļoti specializēts darbs," viņš piebilda, sakot, ka investīcijās tādā akadēmijā, kur sagatavot jaunos speciālistus, varētu sasniegt pat 500 miljonus ASV dolāru".

Vilsons sacīja, ka tieši tāpēc pagājušajā nedēļā notikušajā "Ryanair" otrā lidmašīnu apkopes, remonta un kapitālremonta angāra oficiālajā atklāšanā Kauņas lidostā piedalījās ekonomikas un inovāciju ministre Aušrine Armonaite un satiksmes ministrs Marjus Skuodis.

"Viņi to zina. Mēs vēl neesam pieņēmuši galīgo lēmumu par dzinēju darbnīcu, bet tagad par to domājam," viņš piebilda.

Vilsons precizēja, ka galīgais lēmums, visticamāk, tiks pieņemts "vēlāk šogad", piebilstot, ka citas iespējamās "Ryanair" inženierzinātņu akadēmijas atrašanās vietas ir Maroka, Spānija, Itālija, Skotija un, iespējams, Īrija.

"Ryanair" pagājušajā nedēļā arī paziņoja, ka Lietuvas otrā lielākajā lidostā esošo floti papildina ar vienu lidmašīnu, kas nozīmē, ka tagad tajā būs trīs lidmašīnas.

"Ryanair" 2010.gadā atklāja savu bāzi Kauņā.

Svarīgākais
Uz augšu