Atsauc krējumu ar maldinošu informāciju par tā sastāvu (102)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Телеграф

Uzņēmuma darbinieka vainas dēļ tirdzniecībā nokļuvis uzņēmuma "Tukuma piens" ražotais krējums ar maldinošu informāciju par tā sastāvu, kas var būt bīstams ar celiakiju slimiem cilvēkiem, šodien raksta laikraksts "Telegraf".

Pievienots uzņēmuma "Tukuma piens" komentārs

Uzņēmums  divus mēnešus tirgojis krējumu ar nepareizu informāciju par tā sastāvu, pakļaujot neattaisnojamam riskam ar celiakiju slimus cilvēkus. Latvijā šādu cilvēku ir aptuveni 3 tūkstoši. Viņiem aizliegta modificētas cietes un nezināmas izcelsmes želatīna lietošana. Par šīm piedevām ražotājs tīši klusējis.

Dīvainības uz "Baltais Eksporta" krējuma iepakojuma pamanījuši pircēji, norādot, ka   produkta sastāvs uz iepakojuma laiku pa laikam mainījies, bet uzraksts “augstākā labuma” citreiz bijis, bet citreiz ne. Laikraksts noskaidrojis, ka vēl pirms pāris dienām veikalu plauktos bijuši atrodami abi šie iepakojumi. Cenu atšķirības nav bijis.

Kā noskaidroja laikraksts “Telegraf”, abos iepakojumos ir viens un tas pats krējums – ar cieti un želatīnu.

 “Ja mēs šo krējumu būtu pēdējā laikā pirkuši, es sūdzētu “Tukuma pienu” tiesā,” saka rīdziniece Irina. Manai četrus gadus vecajai meitai ir celiakija – pārtikas olbaltuma glutēna nepanesamība. Šādu bērnu Latvijā ir vairāk nekā tūkstotis, un krējuma ražotāji ir maldinājuši viņu vecākus. Mēs ļoti uzmanīgi lasām pilnīgi visu pērkamo produktu sastāvus un vienmēr uzticējāmies "Tukuma piena" Eksporta līnijai. Laikam tagad nāksies arī krējumu taisīt mājās, tāpat kā daudz ko citu,” stāsta Irina.

Glutēns, nokļūstot ar celiakiju slima cilvēka organismā (pat miligrama simtā daļa), izraisa autoimūnu reakciju, tiek iznīcināts tievās zarnas iekšējais slānis, apstājas nepieciešamo vielu uzsūkšanās, palēninās bērna augšana un attīstība. Zarnu trakta atjaunošana prasa divus gadus.

Komentāri (102)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu