Tūristiem piedāvā nopirkt Rīgas gaisu skārda bundžā (99)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pieteikums: tie, kuri, arī izbraucot ārpus pilsētas, vēlas elpot galvaspilsētas gaisu, beidzot var realizēt savas vēlmes. Lai tik nopelnītu, cilvēki gatavi realizēt aizvien trakākas un trakākas idejas – pat tirgot pilsētas gaisu!

Rīdzinieki vairs nebauda pilsētas gaisu, sēžot parkā uz soliņa, bet elpo to no bundžām. Atver tik skārdeni un tīksminās par Rīgas smaržu jebkurā pasaules malā. Vai pilsētnieki jūk prātā? Nebūt ne, izrādās, pasaules lielāko pilsētu gaisu jau sen var nopirkt iepakotu skārdenēs.

Ņikita Klimentjevs, idejas autors: "Ideju atradu, pats nesen būdams Londonā, kur arī ieraudzīju un nopirku tādu suvenīru, kas saucas air of London. Atbraucis mājās, nolēmu uzzināt bišķi vairāk par šo suvenīru. Un uzzināju, ka tas nav jaunums. Pasaulē un Eiropā to tirgo apmēram jau 15 gadus. Uzreiz radās ideja īstenot šo projektu arī pie mums.”

Un Ņikita ķērās pie darba. Skārdenē ar nosaukumu „Rīgas gaiss” esot gaiss no vairākām vietām galvaspilsētā.

Ņikita Klimentjevs, idejas autors: "Šajā bundžiņā atrodas Vecrīgas gaiss, Mežaparka gaiss, gaiss no Brīvības ielas un arī no Bastejkalna. Tagad Rīgas gaisu var nopirkt vairākos Rīgas suvenīru veikalos, lidostā, stacijas laukumā, autoostā, ostā un būs arī Tallink prāmjos.”

Kā Rīgas gaisu ievieto bundžā, jaunais uzņēmējs neatklāj.

Ņikita Klimentjevs, idejas autors: "Mēs nevaram atklāt, kā vācam šo gaisu un kā to konservējam. Kad atver bundžu, ir ieteicams vienu reizi ieelpot gaisu, un tad būs tas labais efekts, patīkamas emocijas.”

Vai tiešām emocijas ir tik patīkamas? Rīdzinieki nepatikā rauc degunu.

Zane, rīdziniece: "Pēc kaut kādiem zābakiem. Pēc kaut kādām zolēm.”

Anna, rīdzinieces: "Fui, kaut kā dīvaini. Nezinu, pēc zivīm, pēc piena.”

Maksims un Katrīna, rīdzinieki: "Smaržo pēc grāmatnīcas, jā, pēc žurnāliem.”

Ņikita Klimentjevs, idejas autors: „Rīgas gaiss smaržo kā parastas gaiss, īstenībā uz šo jautājumu mēs vēl neatradām atbildi. "

Kaut arī rīdzinieki rauc degunus, ārzemniekiem suvenīrs patīk. Viņiem nav žēl tērēt nepilnus četrus latus par mazo skārdenīti ar uzrakstu „Rīgas gaiss”.

Sintija, pārdevēja: "Publika ir ļoti dažāda, ir ļoti liela interese, jā. Ārzemnieki atnākot to uztver kā humoru, diezgan daudz pērk.”

Ņikita Klimentjevs, idejas autors: "Mēs sākām to tirgot no 1.jūlija, statistika ir tikai par jūliju, Rīgā ir notirgoti 60 gabali.”

Arī reklāmas speciālisti atzinīgi vērtē jaunā uzņēmēja radošo izdomu un tic, ka Ņikita atradis labu veidu, kā nopelnīt

Ģirts Ozoliņš, reklāmas aģentūras EURO RSCG Riga direktors: "Tā kā es strādāju radošā profesijā, jebkura ideja izdarīt kaut ko interesantu ir apsveicama. Šeit distribūcija ir ļoti svarīga, jo vairāk veikalos būs, jo būs veiksmīgāks bizness, elektroniskie mediji, jaunie mediji – sociālie tīkli, tur var ļoti lokālu ideju pacelt pasaules līmenī. Mērķauditorija ir noteikti tūristi, kas tīri intereses pēc nopērk. Skaidrs ir tas, ka tas ir tīri uz idejas balstīts bizness, un jānovēl viņam veiksme.”

Jau simtiem cilvēku atzinīgi novērtējuši Rīgas gaisu skārdenē, atsaucība šobrīd ir liela un Ņikita jau kaļ jaunus biznesa plānus – nākamvasar varēs nopirkt ne tikai Rīgas gaisu, bet arī iegādāties Liepājas, Ventspils un Kuldīgas gaisu skārdenē.

Komentāri (99)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu