Par SC balsotu 12,4%, par Vienotību - 11.4% vēlētāju (30)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja Saeimas vēlēšanas notiktu šajā nedēļas nogalē, tajās visvairāk atbalstītāju iegūtu partiju apvienība „Saskaņas centrs” - 12,4%. Tā liecina pētījumu kompānijas „GfK” jaunākās aptaujas dati, ar kuriem šodien iepazīstināja LNT raidījums Top10.

Triju mēnešu laikā apvienības SC reitings krities par trim procentpunktiem.

Vēl lielāku vēlētāju atbalsta kritumu - par vairāk nekā četriem procentpunktiem - piedzīvojusi apvienība "Vienotība", par kuru janvārī būtu balsojuši teju 16%, bet šonedēļ tā iegūtu 11,4% balsu.

Līderu trijniekā ir arī Zaļo un zemnieku savienība, kas varētu rēķināties ar 8,3% vēlētāju. Kopš janvāra Zaļo zemnieku popularitāte ir augusi par 1,5 procentpunktiem.

Tautas partija, par kuru janvārī būtu balsojuši 3,1% aptaujāto, šonedēļ būtu ieguvusi 1,8% balsu, 2% būtu ieguvusi apvienība „Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā”, bet par TB/LNNK būtu balsojuši 1,3%. Par partiju "Visu Latvijai" savu balsi šonedēļ atdotu 1,1% vēlētāju. Nepilnu pusprocentu būtu ieguvuši sociāldemokrāti, savukārt LPP/LC - 2% atbalstītāju.

Ja vēlēšanas būtu šajās brīvdienās, tajās būtu gatavi piedalīties 72% aptaujāto. Pēdējo mēnešu laikā ir krities to cilvēku skaits, kuriem ir noteikta politiska izvēle - janvārī par kādu no partijām bija gatavi balsot puse vēlētāju, šonedēļ tādu ir vairs tikai 41%.

Pirmais personāliju trijnieks: Lembergs, Dombrovskis, Šlesers

Kompānija „GfK” arī veikusi aptauju par politiķu pozitīvo vērtējumu.

Līderu trijniekā ir Ventspils mērs, Zaļo un zemnieku savienības Ministru prezidenta amata kandidāts Aivars Lembergs, kuru patlaban pozitīvi vērtē 48% aptaujāto, premjers Valdis Dombrovskis (JL), kurš iemantojis 44% dalībnieku atbalstu un to spējis jūtami audzēt kopš gada sākuma, kā arī Latvijas Pirmās partijas/Latvijas ceļa līderis Ainārs Šlesers, kurš šķiet simpātisks 22% aptaujāto. Apvienības „Saskaņas centrs” pārstāvi Jāni Urbanoviču pozitīvi uztver 12%, un faktiski nemainīgās pozitīva vērtējuma pozīcijās ir Tautas partijas priekšsēdētājs Andris Šķēle arī ar vidēji 12%.

No šīs nedēļas Top 10 sadarbībā ar pētījumu kompāniju „GfK” regulāri novērtēs, kā mainās sabiedriskā doma pirmsvēlēšanu laikā.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu