Roni apstiprina ārlietu ministra amatā (29)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeimas deputāti šodien ārlietu ministra amatā apstiprināja Aivi Roni. Par Roņa apstiprināšanu amatā balsoja 90 deputāti, pret neviens nebalsoja, bet viens deputāts atturējās, portāls TVNET uzzināja Saeimā.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Līdz šim Ronis darbojies kā eksperts NATO Stratēģiskās koncepcijas ekspertu darba grupā. Savukārt no 1991.gada līdz 2005.gadam viņš ieņēmis dažādus amatus Ārlietu ministrijā, tostarp bijis Latvijas vēstnieks ASV un vēstnieks NATO. Augstāko izglītību filozofijā Ronis ieguvis Latvijas Universitātē, kā arī studējis ASV Kolumbijas Universitātē.  

Jāatzīmē, ka šis ir viens no retajiem gadījumiem, kad kāds ministrs ir saņēmis tik vienprātīgu atbalstu. 15.aprīļa balsojumā par ģenerālprokurora Jāņa Maizīša atkārtotu ievēlēšanu amatā Saeima kārtējo reizi nodemonstrēja nekonsekvenci un deputātu divkosīgumu, pieprasot aizklātu balsojumu, lai vismaz 13 deputāti varētu balsot pret. Minētie deputāti pēc tam atklāti meloja, sakot - mēs balsojām par Maizīti.

TVNET jau vēstīja: lai gan par ģenerālprokurora Maizīša atkārtotu ievēlēšanu 15.aprīlī nobalsoja 45 Saeimas deputāti, laikraksta "Diena" aptaujā 58 parlamentārieši apgalvojuši, ka atbalstījuši līdzšinējo ģenerālprokuroru. Tas liek apšaubīt vismaz 13 deputātu vārdu patiesumu.

Zatlers esot iebildis pret ārlietu ministra kandidātu Andri Razānu

Sākotnēji Dombrovskis esot vēlējies redzēt Andri Razānu ārlietu ministra amatā, tomēr Valsts prezidents Valdis Zatlers esot bijis tas, kurš pēdējā brīdī izjaucis iespēju apstiprināt Dombrovska izraudzīto ārlietu kandidātu Andri Razānu, jo tas nebijis saskaņots ar prezidenta vēlmēm. Zatlers par ārlietu ministru labāk gribējis redzēt Aivi Roni, 25.aprīlī vēstīja raidījums "Nekā personīga".

Savukārt oficiālā versija liecina, ka Ārlietu ministrijas Politiskā departamenta direktors Andris Razāns ģimenes apstākļu dēļ pēdējā brīdī atteicās kandidēt uz ārlietu ministra portfeli.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu