Prokuratūra pazaudē informāciju nozīmīgā procesā (128)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Datora bojājumu dēļ prokuratūra ir pazaudējusi uzkrāto informāciju kādā sabiedrībai zināmā kriminālprocesā, šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē pastāstīja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Kriminālprocess neesot saistīts ar politiķiem

Tas Kalnmeieram kļuvis zināms kādā vakar notikušā darba sanāksmē. Kā atklāja ģenerālprokurors, šis kriminālprocess neesot saistīts ar politiķiem.

Komisijas deputāti pauda sašutumu par prokuratūras slikto tehnisko nodrošinājumu, par tās novecojušo datortehniku un automašīnām.

Steidzami jāmaina datori

Kalnmeiers nenoliedza, ka tā ir liela problēma. Steidzami esot jāmaina 244 datori, no kuriem vairāki ražoti pat 2001.gadā. Ar šiem vecajiem datoriem nav iespējams pieslēgties vienotajām sistēmām, kas jāizmanto prokuroru ikdienas darbā, skaidroja ģenerālprokurors.

Problēmas sagādājot arī novecojušās automašīnas. Dažas no tām ražotas 1994.gadā, vairākas - 1995.gadā. Nobraukums šiem spēkratiem esot liels un, visticamāk, jau tuvākajā laikā tie būs savu laiku pilnīgi nokalpojuši, līdz ar to ierobežotas pieejamības dokumentus kurjeriem nāksies iznēsāt kājām.

Prokuratūrai gan esot paveicies ar spējīgu automehāniķi, kurš, piemēram, no trim nokalpojušām "Audi" automašīnām drīzumā būs sakomplektējis vienu "jaunu", ar kuru atkal varēs pārvietoties dienesta vajadzībām.

"Tā nav žēlošanās," uzsvēra Kalnmeiers, bet "lai nebūtu tā, ka neesam par to runājuši".

Ar mērķi atslogot tiesas no nākamā gada prokuratūrai tiks uzticēta divu jaunu funkciju pildīšana, kam savukārt būs nepieciešami seši jauni darbinieki. Kā norādīja Kalnmeiers, tādējādi prokuratūras darba apjoms pieaugs, taču uz finansējuma palielināšanu cerēt nav pamata.

Saeimas Nacionālās drošības komisija lūgusi prokuratūrai pastiprināt drošības iestāžu uzraudzību, taču arī tam trūkstot līdzekļu, jo šādam darbam nepieciešami īpaši apstākļi. Piemēram, darba telpu kartona durvis jānomaina pret ozolkoku, taču naudas tam neesot, akcentēja Kalnmeiers.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš (TP) sēdē norādīja, ka jāpadomā par to, kā pārdalīt resursus starp dažādiem dienestiem un iestādēm, taču prokuratūras budžetu samazināt vairs nedrīkst, un to komisija darīšot zināmu arī valdībai.

Komentāri (128)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu