Munkevics par 1100 Ls konsultēs Jūrmalas mēru (85)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kukuļdošanā apsūdzētais bijušais Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics ("Jūrmala - mūsu mājas"), kuram ar Jūrmalas tiesas lēmumu ir aizliegts tikt ievēlētam Jūrmalas pilsētas domes institūcijās un amatos, tomēr ticis pie jauna amata domē - par 1100 latu algu viņš pildīs mēra padomnieka kultūras un sporta jautājumos pienākumus, informē LNT raidījums "900 sekundes".

Munkevica darba pienākumos ietilps četru Jūrmalas kultūras un sporta iestāžu pārraudzība. "Mans uzdevums ir radīt vidi, kur cilvēkiem trenēties," saka Munkevics un piebilst, ka viņš nejūtoties vainīgs nekādos pārkāpumos un neredzot pamatu, kāpēc viņš nevarētu pildīt saviem vēlētājiem dotos solījumus.

Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (LZS, KDS, LPP/LC) uzskata, ka "darba organizācijai nav nepieciešama specialitāte šaurā jomā, - cilvēks, kurš ir vadījis un organizējis domes darbu, to var darīt".

Kā informē LNT, eksperti šādu Jūrmalas mēra soli vērtē kā koalīcijas stiprināšanu. Ja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam būtu kādas nopietnas pretenzijas pret Munkevicu, tas neļautu Munkevicam tuvoties domei un darba kolēģiem līdzīgi kā tas bija "Latvenergo" bijušā vadītāja Kārļa Miķelsona lietā.

Jūrmalas mērs Gatis Truksnis apgalvoja, ka esot gatavs uzņemties politisko atbildību par savu lēmumu piešķirt Munkevicam amatu domē.

Jau ziņots, ka septembra sākumā Jūrmalas pilsētas tiesa nolēma aizliegt kukuļdošanā apsūdzētajam Raimondam Munkevicam tikt ievēlētam Jūrmalas pilsētas domes institūcijās un amatos, savukārt neaizliedza tuvoties Jūrmalas domes deputātei Ivetai Blauai (JL) vai citiem pašvaldības deputātiem.

Prokurore Velta Zaļūksne Jūrmalas pilsētas tiesai iesniegusi protestu par papildu drošības līdzekļu nepiemērošanu Munkevicam.

Prokurore iepriekš sacīja, ka viņa lūdz atcelt Jūrmalas pilsētas tiesas 8.septembra lēmumu kā nelikumīgu un nepamatotu un piemērot Munkevicam trīs papildu drošības līdzekļus - aizliegumu tuvoties noteiktām personām, proti, lieciniekiem kriminālprocesā, noteiktas nodarbošanās aizliegumu - aizliegt pildīt Jūrmalas pilsētas domes deputāta pienākumus, kā arī aizliegumu izbraukt no valsts.

Kā ziņots, 20.maijā, kad no mēra amata tika gāzts kukuļdošanā apsūdzētais Munkevics, par Jūrmalas mēru tika apstiprināts Romualds Ražuks (PS), kuru pēc dažiem mēnešiem - 9.septembrī - šajā amatā nomainīja pašreizējais domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.

Kā ziņots, Munkevics mēra amatu zaudēja arī 2008.gada 10.oktobrī, kad viņa vietu ieņēma Ģirts Trencis (TP). Pēc pašvaldību vēlēšanām 2009.gadā Munkevics mēra amatu atguva.

Komentāri (85)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu