Dienvidu tiltam konstatē plaisas (158)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Miljonu vērtajam Dienvidu tiltam, kura pabeigšanai Rīgas dome (RD) plāno ņemt kredītu, konstatētas plaisas. Būvnieki gan apgalvo, ka tas nav nekas nopietns, vēsta TV3 ziņas.

Kāds Rīgas Tehniskās universitātes pasniedzējs saviem studentiem rādījis bildes ar plaisām jaunā tilta apakšā, sakot, ka

tā ir nekaitīga un ierasta parādība betona būvēm, taču šim tiltam tās ir parādījušās pārāk ātri.

TV3 ziņām pasniedzējs atteicās sniegt komentāru, savukārt Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) par tilta plaisām neko  nebija dzirdējis.

"Ja parādīsies jebkādas sūdzības vai problēmas, kas ir saistītas ar šīs būves kvalitāti, mums ir garantijas līgums ar būvniekiem un būvnieki par savu naudu to labos," sacīja Ušakovs.

Ņems kredītu

Būvnieki sola līdz nākamā gada 1. jūnijam pabeigt visus Dienvidu tilta otrās būvniecības kārtas darbus Daugavas labajā pusē jeb pie Slāvu apļa, taču kreisajā krastā sākto trešo kārtu pabeigs 2012. gada vasarā.

 Dienvidu tilta trešās kārtas būvdarbu pabeigšanai vēl nepieciešami aptuveni 16 līdz 17 miljoni latu, un RD šonedēļ nolēmusi Dienvidu tilta pabeigšanai lūgt Finanšu ministrijas atļauju aizņēmumam bankā.

"Ņemot vērā situāciju ar budžetu, ņemsim pilnu summu – tas ir vairāk, nekā dome tērē sociāliem pabalstiem gada laikā. Ņemsim aizdevumu ar pieticīgām procentu likmēm.

Ar bankām sarunas vēl nav sāktas. Aizņemsimies no tām bankām, kas piedāvās zemākās likmes. Mums ir vienalga, no kuriem avotiem nāks finansējums, galvenais, lai tas ir lētākais variants," uzsver Ušakovs.

Viņš ir pārliecināts, ka tilta pabeigšanai kredīta ņemšana nebūs šķērslis un Finanšu ministrija pret to neprotestēs. "Mēs varēsim uzņemties papildu saistības, jo tas nav jauns projekts, bet gan sāktā projekta pabeigšana. Līdz ar to Finanšu ministrijai nav ne tiesiska, ne politiska pamatojuma ar mums to nesaskaņot," pārliecināts ir Ušakovs.

Darbus varētu sākt nākamgad

Optimistiskākās prognozes liecina par tilta trešās kārtas pabeigšanas darbu atsākšanu nākamā gada janvārī vai februārī. Starp būvniekiem un pašvaldību noslēgtajā līgumā par Dienvidu tilta trešās kārtas beigu termiņu ir norādīta 2012. gada vasara. Līdz tam "jāizbūvē projekta daļas, estakāde, ceļa segumi, uzbērumi. Aptuveni divas trešdaļas no iesāktā darba. Pusotra gada laikā to ir iespējams izdarīt. Tehnoloģiskos uzbērumus un pāļu darbus veiks 2011. gadā, kad atļaus laika apstākļi, un pats labākais darbs asfaltēšanai ir vasaras sākums, kad to arī darīsim 2012. gadā," pārliecināts ir Dienvidu tilta būvnieka AS "Transport Systems" padomes priekšsēdētājs Guntis Rāvis.

Iedzīvotāji sūdzas par troksni

Savukārt daudzi iedzīvotāji sūdzējušies par garāmbraucošo automašīnu radīto troksni. To paredzēts mazināt ar skaņas sienu uzstādīšanu.

 "Papildus iepriekšējam saskaņotajam projektam būs papildu skaņas siena, jo saņemtas sūdzības no iedzīvotājiem par troksni. Daudzi iedzīvotāji vēlas nomainīt logus, bet mēs to nevaram izdarīt. Ja projektētājs saka, ka skaņu līmenis pārsniedz normu, tad ir divi varianti – vai nu barjeras, vai logu nomaiņa. Atsevišķās vietās barjeras tehniski nevarēs uzlikt, un, iespējams, projektētāji pēc akustikas mērījumiem pieņems lēmumu par logu nomaiņu," norāda RD Satiksmes departamenta vadītājs Edgars Strods.

Komentāri (158)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu