Sāk piedāvāt veselības aprūpi izbraukuma klīnikā (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Medicīnas pakalpojumu uzņēmums SIA "Telemedica" ir izstrādājis un Latvijas iedzīvotājiem sācis piedāvāt jaunu veselības aprūpes pakalpojumu - mobilo klīniku, kas pati dodas pie pacienta, lai pusotras stundas laikā veiktu veselības pārbaudi, informēja uzņēmuma pārstāve Ieva Līne.

"Radot mobilo klīniku, mūsu uzdevums ir ne vien atgādināt, ka regulāra veselības pārbaude ir ikviena ekonomiski aktīva un ikdienā aizņemta cilvēka pienākums, bet arī praksē apliecināt, ka tā ir ērta un patīkama tikšanās ar kompetentu, īpaši sagatavotu un apmācītu mediķi," uzsver uzņēmuma medicīniskā direktore Aigida Sinkēviča.

Pakalpojumā ietilpst asinsspiediena, pulsa, elektrokardiogrammas mērījumi, redzes un dzirdes pārbaude, elpošanas funkciju tests, ķermeņa biomasas noteikšana un citi testi, kas ļauj vispusīgi noteikt klienta kopējo veselības stāvokli. Klientam tiek veikta arī dermaskopija, kas ļauj atklāt un laikus uzsākt ļaundabīgu ādas veidojumu ārstēšanu. No klienta tiek paņemtas arī analīzes un nosūtītas uz laboratoriju.

Izmeklējumu rezultāti tiek apkopoti un saglabāti speciālā medicīnisko datu apstrādes programmā, kas tapusi sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultāti, Latvijas Tehnoloģisko centru un SIA "Integris".

Pilna veselības pārbaude varētu izmaksāt ap 70-80 latiem, un pirmie klienti jau ir pieteikušies pārbaudēm, pastāstīja Līne. Klients pieteikt izsaukumu var telefoniski, ārsts viņam atgādinās, ko drīkst un ko nedrīkst darīt pirms veselības pārbaudes.

Uz izsaukumu dosies viens ārsts ar automašīnu, ja pakalpojumu pieteiks daudzi klienti, piemēram, uzņēmums, pie pacientiem iespējams dosies vairāki ārsti, ņemot līdzi speciālu izvelkamu kušeti. Pie klienta mobilā klīnika dosies uz jebkuru vietu Latvijā, ja būs jāmēro tāls ceļš, iespējams cenai tiks pierēķināti arī ceļa izdevumi.

Mobilās klīnikas izveidē tika ieguldīti 20 000 latu, tika piesaistīti arī Eiropas savienības fondu līdzekļi. Lielākā daļa līdzekļu bija nepieciešami tieši datu apstrādes programmai.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu