"Latvijas valsts meži", ziedojot miljonus, atbalsta ar ZZS saistītos (119)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Apkopojot datus par aizvadīto gadu, redzams, ka valsts uzņēmumi ziedojumos izdalījuši piecarpus miljonus latu (5 554 820 Ls). Visvairāk - trīsarpus miljonus (3 688 597 Ls) devusi akciju sabiedrība „Latvijas valsts meži”, ziņo TV3 raidījums "Nekā personīga".

Katru maksājumu virs 1000 latiem ar parakstu apstiprina zemkopības un finanšu ministrs. Bet kontrole ir formāla - finanšu ministrs var iebilst tikai klaja likuma pārkāpuma gadījumā. Tas nozīmē – ja valsts uzņēmums nolemj kādu naudas lūdzēju pabalstīt, naudu saņemt nav problēmu.

Visvairāk iedalīts Olimpiskajai komitejai

Lielākā summa – 1,2 miljoni - piešķirta Olimpiskajai komitejai, lai gatavotos Londonas un Soču olimpiskajām spēlēm. Bet atbalstītas arī bagātnieku izklaides – naudu, piemēram, saņēmusi auto rallija komanda, kurā brauc Liepājas mēra znots miljonārs Raimonds Kisiels.

Nauda dota arī savienības premjera kandidāta Aivara Lemberga vadītajai pilsētai – atbalstīta popgrupa "Jūras akmentiņi", kuras vadītāja bijusi nerimstoša Lemberga tiesas sēžu apmeklētāja. Organizācijas "Ventspils olimpiskā cerība" un "Ventspils jauniešu futbola klubs" katra saņēmusi 100 tūkstošus latu. Abu organizāciju vadībā ir Jurijs Bespalovs - Lembergam pietuvināts cilvēks un uzņēmuma "Ventamonjaks" padomes priekšsēdētājs.

NP: naudu saņēmuši ar politiku saistīti cilvēki

Analizējot šos sarakstus, redzams, ka ar ziedojumu palīdzību tiek atalgoti arī politiķi, kas nesen kļuvuši par "zaļo zemnieku" biedriem un atbalstītājiem, norāda "Nekā personīga": tā pie "Latvijas valsts mežu" naudas ticis Saeimas deputāts Jānis Klaužs. Pirms Saeimas vēlēšanām viņš pameta Tautas partiju un jaunajā sasaukumā iekļuva no Zaļās partijas. Nu 60 tūkstošus saņēmusi Klauža pārstāvētā sociāli politiskās attīstības biedrība „Līvāni”.

Jānis Klaužs, Saeimas deputāts ZZS: "Es jau neko jaunu arī neizgudrošu. Ja ir kaut kāda strukturālā piederība pie kaut kādiem politiskajiem spēkiem, tad acīmredzot atspoguļojas, kā kādreiz zemkopības ministrs teica – bija laiks, kad prioritāte bija Valmiera un Cēsis. Nu tagad ir Līvāni, Ventspils, Liepāja. Un kas tur slikts?"

Kandavas mērs Rolands Bārenis pagājušajā gadā pēc konflikta ar Pilsonisko savienību iestājās ZZS. Nu 35 tūkstoši ziedoti biedrībai „Motoparks Kandava”, kas atbalstot vietējo motosportu. Organizācija, kas dibināta īsi pirms ziedojuma saņemšanas, reģistrēta šajā Kandavas mēra Rolanda Bāreņa privātmājas adresē. Mērs apliecina, ka biedrība palīdz trenēties arī viņa dēlam.

Ziedo Kalvīša padomnieka sievas vadītajam sporta klubam "Princis"

Nedaudz dāsnāk atalgots bijušā premjera Aigara Kalvīša padomnieks iekšlietu jautājumos Raimonds Lazdiņš. 50 tūkstošus saņēmis viņa sievas vadītais sporta klubs PRINCIS, kurā kā vienīgie dalībnieki minēti abi Lazdiņu bērni. Kā liecina Latvijas Tenisa savienības dati – Artūrs Lazdiņš U-14 vecuma grupā ir labākais spēlētājs, bet U-18 grupā Signe Lazdiņa rangā ir ceturtā. Sporta klubs ir reģistrēts daudzdzīvokļu namā Vienības gatvē Rīgā, bet Lazdiņi trenējoties kortos Jelgavā.

Lazdiņš ironiski pateicas par TV interesi par tenisu

Pašam Raimondam Lazdiņam nav bijušas izteiktas politiskās simpātijas pret kādu konkrētu partiju, bet viņš ir pamanījies nokļūt tuvu ietekmīgām amatpersonām. Par padomnieku strādājis iekšlietu ministriem Marekam Segliņam un Dzintaram Jaundžeikaram. Bet ar Lazdiņa līdzdalību tapušie skandalozie grozījumi drošības likumos izraisīja vēl nebijušu Valsts prezidentes sašutumu un ārkārtas referendumu. Kad Šlesers vadīja satiksmes nozari, Lazdiņš nokļuva Rīgas lidostā kā padomnieks drošības jautājumos. Mainījās politiskā vadība, pie teikšanas nāca ZZS tuvais Arnis Luhste. Viņš solīja atlaist visus liekēžus – padomniekus. Tomēr Lazdiņš lidostā palika. Raimonds Lazdiņš patlaban atrodas atvaļinājumā un telefoniski neko stāstīt nevēlējās, bet īsziņas veidā izteica pateicību "Latvijas valsts mežiem" un raidījumam "Nekā personīga" par izrādīto interesi par jauniešu sasniegumiem tenisā.

Savukārt viens no naudas devējiem - AS „Latvijas valsts meži” valdes loceklis Kārlis Boldiševics no žurnālista jautājumiem izvairījās.

Komentāri (119)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu