Lokālie plūdi sāk ietekmēt arī elektroapgādi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas mobilais reportieris

Šajā pavasarī palu dēļ nav vērojamas būtiskas problēmas elektroapgādē, taču pēdējās dienās jāveic vairāki lokāli atslēgumi un jāīsteno ārkārtas risinājumi, lai netiktu apdraudēta iedzīvotāju drošība, teikts „Latvenergo” izplatītajā paziņojumā.

AS „Sadales tīkls” norāda, ka rūpējas par lietotāju drošību un par savu iekārtu ekspluatāciju, kā arī par to, lai neapdomīgas rīcības rezultātā neciestu iedzīvotāji. Ūdens un mitrums, piemēram, sadales punktos rada elektrodrošībai un ekspluatācijai bīstamu situāciju, kādēļ atsevišķās vietās, ja nepieciešams, elektroenerģijas piegāde lietotājiem var tikt pārtraukta uz laiku, kamēr iekārtas atkal būs drošas ekspluatācijai.

Pagaidām elektrības piegāde pārtraukta transformatora punktam Garkalnē

Plūdu ietekmē drošības pasākumu dēļ AS „Sadales tīkls” Centrālā reģionā Garkalnes novada Skuķīšos kooperatīvā „VEF Ozoli” Transformatora punkta (TP) 1034 zonā atslēgta 0,4 kV līnija, līdz ar to bez elektroenerģijas piegādes patlaban ir 81 klients. Garkalnes novadā apdzīvotā vietā „Vikingi” plūdu dēļ bez sprieguma ir 8 lietotāji.

Arī Salaspilī dažiem klientiem nevar piegādāt elektroenerģiju

Salaspils novada „Saleniekos” TP 4834 zonā, zemsprieguma līnijas atslēguma dēļ, bez sprieguma kopā 43 lietotāji, savukārt „Ankersmitos” TP 4828 apkalpes zonā elektroapgāde traucēta 5 lietotājiem. Patlaban plūdi elektroapgādi skar Tumšupes, Mazās un Lielās Juglas upju baseinos.

Pērn plūdi visvairāk traucēja iedzīvotāju elektroapgādi Jelgavas un Bauskas apkārtnē. Izvērtējot applūšanas apstākļus Lielupes upes baseinā, AS „Sadales tīkls” uzsāka pēdējos gados izbūvēto sadaļņu pacelšanu, prioritāri pārvietojot tās elektroiekārtas, kur atsevišķu sadaļņu applūšanas dēļ bija jāatslēdz spriegums visām pārējām šai grupai pieslēgtām elektroiekārtām. 2010. gadā Jelgavas nodaļā tika pārvietotas 16 sadales.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu