"Vienotība" izlemj, ka SC nav pelnījis būt valdībā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Partiju apvienības "Vienotība" ārkārtas valdes sēdē šovakar atkārtoti pausts atbalsts Valda Zatlera kandidatūrai gaidāmajās Valsts prezidenta vēlēšanās. Ja Zatleru nepārvēlēs amatā uz otro pilnvaru termiņu, "Vienotība" viņu aicinās pievienoties savām rindām. Tāpat Ministru prezidents Valdis Dombrovskis pēc "Vienotības" valdes sēdes atzina, ka pašlaik trūkst iekšējas loģikas "Saskaņas centra" iesaistīšanai valdībā, taču sola nopietnu sarunu ar ZZS.

Dombrovskis: SC iesaistei valdībā trūkst loģikas

"Vienotība" vēlas, lai valda Dombrovska (V) vadītā valdība turpina savu darbu, vienlaikus gan tiek solīts, ka "ļoti nopietnā saruna" ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) būšot jau pirmdien.

Taujāts par iespējamu "Saskaņas centra" (SC) iesaistīšanu valdībā, Dombrovskis atsaucās uz Valsts prezidenta Valda Zatlera teikto par Saeimas balsojumiem pret tiesiskumu, kā piemēru minot balsojumu par tiesnesi Andreju Judinu un atļauju veikt kratīšanu Aināra Šlesera (PLL) dzīvesvietā. Abos šajos gadījumos lēmums bija noraidošs, pateicoties SC balsīm.

"Tāpēc trūkst loģikas, lai koalīcijā aicinātu partiju, kas balsojusi pret tiesiskumu," teica Dombrovskis.

Jautājums par izmaiņām koalīcijā neesot dienaskārtībā. Vienlaikus gan netiek izslēgtas sarunas ar visiem politiskajiem spēkiem pēc gaidāmajām Saeimas ārkārtas vēlēšanām, norādīja premjers.

Pirmdien nopietna saruna ar ZZS

Pirmdien "Vienotība" gatavojas nopietnai sarunai ar koalīcijas partneri ZZS. Pēc Āboltiņas vārdiem, tā būs saruna "par tiesiskuma mīdīšanu ar kājām". Viņa uzskata, ka arī SC dara to.

Sarunās plānots noskaidrot, vai koalīcijas partneris izprot savu iepriekšējo balsojumu, kurš nu ir novedis pie Saeimas atlaišanas procedūras. Tāpat plānots pārrunāt iespējamo pozīciju citos "Vienotībai" svarīgos jautājumos, kā arī turpmākos sadarbības principus.

Arī Dombrovskis apliecināja, ka ar ZZS tiks runāts par turpmāko valdības darbu un perspektīvām pēc prezidenta lēmuma rosināt Saeimas atlaišanu.

"Vienotības" līderi arī apliecināja, ka notiks virzība uz vienotas partijas izveidi, kura kandidētu gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, un jau tuvākajā laikā varētu tikt lemts par konkrētām procedūrām un partijas izveidošanas datumu.

Jau ziņots, ka tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (V) rosināja veidot jaunu valdību kopā ar "Saskaņas centru", jo ar koalīcijas partneri Zaļo un zemnieku savienību bijušas lielas pretrunas.

"Vienotība" pauž atkārtotu atbalstu Zatleram

Tāpat "Vienotības" ārkārtas valdes sēdē šovakar atkārtoti pausts atbalsts Zatlera kandidatūrai gaidāmajās Valsts prezidenta vēlēšanās, kā arī Zatlera lēmumam rosināt Saeimas atlaišanu.

Saeimas deputāte Ilma Čepāne žurnālistiem uzsvēra, ka visi "Vienotības" deputāti ceturtdien paredzētajās vēlēšanās balsos par Zatleru.

Tāpat "Vienotības" valde šovakar paudusi atbalstu Valsts prezidenta Zatlera lēmumam rosināt Saeimas atlaišanu.

Ja Zatleru nepārvēlēs, "Vienotība" aicinās viņu savās rindās

Ja pašreizējo Valsts prezidentu Valdi Zatleru nepārvēlēs amatā uz otro pilnvaru termiņu, partiju apvienība "Vienotība" viņu aicinās tai pievienoties.

"Vienotība" ir apņēmības pilna līdz gaidāmajām ārkārtas Saeimas vēlēšanām pārtapt vienā partijā, žurnālistiem svētdienas vakarā pēc gandrīz trīs stundu ilgās valdes sēdes sacīja apvienības līderi Solvita Āboltiņa un Ģirts Valdis Kristovskis.

Jau ziņojām, ka, pamatojoties uz Satversmes 48.pantu, Valsts prezidents Valdis Zatlers vakar rosināja atlaist Saeimu.

Savā runā Zatlers akcentēja, ka 26.maija Saeimas balsojums, kas nedeva atļauju Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam veikt kratīšanu Saeimas deputāta Aināra Šlesera (PLL) dzīvesvietā, ''ir kā sirēna, kas brīdina par nopietnu konfliktu starp likumdevēju un tiesisko varu''. Saeima savā balsojumā izrādīja necieņu pret tiesu varu, uzsvēra Zatlers, un tā nav pirmā reize - 9.Saeima neapstiprināja amatā ģenerālprokuroru, kuru virzīja tiesu varas augstākā amatpersona.

Kā ziņots, prezidenta vēlēšanas, visticamāk, notiks 2.jūnijā, bet referendums par Saeimas atlaišanu gaidāms jūlija beigās. Ja pilsoņi nobalsos par Saeimas atlaišanu, jaunas vēlēšanas varētu notikt augusta beigās vai septembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu