Velšs šokēts un noliedz rīkojumu nepildīšanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Artis Velšs par savu pārcelšanu Valsts policijas (VP) koledžas direktora amatā ir šokēts un noraida iekšlietu ministra pienākumu izpildītāja Aigara Štokenberga pārmetumus. Par to, vai, ņemot vērā šos apstākļus, viņš vēlas turpināt dienestu policijā, Velšs nav domājis.

Velšs teica, ka pirmdien ministrs nekādu plašāku pamatojumu viņa pārcelšanai nav minējis, vien norādījis, ka pārcelšana notiek dienesta interesēs.

"Es ministra kungu informēju, ka nepiekrītu pārcelšanai, līdz ar to ir šī terminētā pārcelšana līdz trim gadiem. Es, protams, pildīšu dienesta pienākumus policijas koledžā, bet nu tālākie nākotnes plāni – tas ir cits jautājums," norādīja Velšs.

"Esmu dienestā pavadījis gandrīz jau 17 gadu, esmu policists pēc savas būtības un aicinājuma, taču šodien man bija tīrs šoks, jo nebiju domājis, ka tas var notikt tik ātri pēc sešu mēnešu pavadīšanas šajā amatā," uzsvēra Velšs.

Velšam pārmet rīkojuma nepildīšanu

Štokenbergs pārcelšanu amatā pamato ar to, ka Velšs nebija izpildījis iepriekšējās iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces rīkojumu un līdz 15.jūlijam iesniedzis priekšlikumus par piemaksām policistu darba algai un darba laika organizāciju.

Velšs sacīja, ka priekšlikumi Iekšlietu ministrijā tikuši iesniegti. "Jautājums, vai tie bija priekšlikumi, kurus ministrs vēlējās redzēt, – tas ir viņam jāprasa, varbūt ministrs nebija apmierināts ar saturu. Man grūti kaut ko komentēt, jo mēs no savas puses esam izpildījuši," pastāstīja Velšs.

Atbildot uz jautājumu, vai izdevās sasniegt kaut ko no iecerētā, Velšs paskaidroja, ka pusgadu ilga atrašanās amatā ir pārāk īss laiks, lai sasniegtu grandiozas lietas un izmaiņas.

Velšs arī informēja, ka no 1.augusta jau VP koledžas vadītāja amatā bija iecēlis Kriminālistikas pārvaldes vadītāju Valdi Kivkucānu, līdz ar to rīkojums acīmredzot tagad tiks atcelts.

Jau vēstīts, ka iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs Aigars Štokenbergs ("Vienotība") Velšu pārcēlis Valsts policijas koledžas direktora amatā. VP priekšnieka pienākumus no otrdienas uzdots pildīt VP priekšnieka vietniekam Guntaram Marķitānam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu