Iekšlietu ministra amata kandidāta Riharda Kozlovska biogrāfija

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziņu aģentūra LETA publicē premjera amata kandidāta Valda Dombrovska (V) jaunveidojamās valdības iekšlietu ministra amata kandidāta Riharda Kozlovska (ZRP) biogrāfiju.

1969.gada 26.maijā dzimušais Kozlovskis 1989.gadā pabeidzis desmit klases Rīgas 69.vidusskolā, gadu vēlāk ieguvis vidējo izglītību Murjāņu Sporta internātskolas Dubultu filiālē.

No 1987. līdz 1993.gadam Kozlovskis mācījies Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā, kur kļuvis par sporta pedagogu, savukārt no 1995.gada viņš apmeklējis lekcijas Latvijas universitātes Juridiskajā fakultātē, kur 2003.gadā ieguvis jurista kvalifikāciju.

1991.gadā nepilnus četrus mēnešus Kozlovskis nostrādājis Iekšlietu ministrijas 1.policijas bataljonā par jaunāko inspektoru, bet pēc tam līdz 1993.gadam strādājis par inspektoru Valdības apsardzes dienestā. No 1994. līdz 1996.gadam Kozlovskis bijis Valsts Ekonomiskās suverenitātes aizsardzības departamenta vecākais inspektors, bet no 1996. līdz 2005.gadam - Drošības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieks, policijas pulkvežleitnants.

2005.gadā Kozlovskis pārgājis uz darbu Aizsardzības ministrijā, kļūstot par aizsardzības ministrijas padomnieku. Kozlovskis vadījis NATO valstu un valdības vadītāju Rīgas sanāksmes organizācijas biroja Drošības pasākumu sagatavošanas un norises koordinācijas nodaļu.

Savukārt no 2007.gada līdz pat šim brīdim Dombrovska jaunveidojamās valdības iekšlietu ministra amata kandidāts strādā par juristu SIA "BBF Consulting", liecina informācija Kozlovska dzīvesgājuma aprakstā jeb CV. Vienlaikus viņš ieņem valdes locekļa amatu ZRP.

Kozlovska dzimtā valoda ir latviešu, taču viņš labi zina arī angļu un krievu valodu. Tāpat ministra amata kandidātam ir franču valodas pamatzināšanas.

Kozlovskis ir precējies un dzīvo Jūrmalā. Šoruden viņš kandidēja 11.Saeimas vēlēšanās no Zatlera reformu partijas (ZRP) saraksta Vidzemes apgabalā, taču ievēlēts netika.

Kā liecina informācija Centrālās vēlēšanu komisijas interneta mājaslapā, Kozlovskim nepieder nekustamie īpašumi un transportlīdzekļi. Viņa parādsaistības ir 60 000 eiro (42 000 latu) un 3000 latu, bet aizdevumos viņš izsniedzis 40 000 eiro (28 000 latu). Kozlovskim pieder "BBF Consulting" daļas 67 200 latu vērtībā. Skaidras un bezskaidras naudas uzkrājumu, kas pārsniegtu 500 latus, viņam neesot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu