83% iedzīvotāju uzskata, ka pedofili jāsoda bargāk

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Absolūtais vairākums (83%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka ir nepieciešams pastiprināt sodus personām, kuras pastrādājušas seksuālus noziegumus pret nepilngadīgām personām. To atklāj tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras TNS Latvia sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, veiktais pētījums.

Desmitā daļa (11%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju uzskata, ka pašreizējos sodus pret personām, kuras pastrādājušas seksuālus noziegumus pret nepilngadīgām personām, nav nepieciešams mainīt.

Tikai 1% ekonomiski aktīvo Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka pašreizējos sodus personām, kuras pastrādājušas seksuālus noziegumus pret nepilngadīgām personām, nepieciešams mīkstināt.

5% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Valsts bērnu un tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) aicina mainīt Krimināllikumā vairākos pantos iecerētos grozījumus, kas mīkstina sodu personām par seksuāliem noziegumiem pret nepilngadīgām personām.

Aptauja veikta laikā no 2012.gada 14.februāra līdz 16.februārim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 700 ekonomiski aktīvos Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

TNS Latvia pētījums interneta vidē ir reprezentatīvs Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopumam vecumā no 18 līdz 55 gadiem. Izlases kopa ir veidota, balstoties uz gadījuma izlasi, izslēdzot pašpieteikšanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu