Vanšu tiltā šorīt mēģinājis uzkāpt vēl viens cilvēks (338)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai arī Vanšu tilts pēc svētdienas kāpšanas mēģinājuma tiek apsargāts, pirmdienas rītā tiltā mēģinājis uzkāpt vēl viens vīrietis. Pirmdienas rītā Vanšu tiltā uzkāpušais jaunietis, iespējams, varētu būt lietojis narkotiskās vielas, pavēstīja Valsts policijā.

pievienota 4.rindkopa

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) uzzinājām, ka VUGD izsaukumu uz Vanšu tiltu saņēmis šorīt plkst. 5.53; kad glābēji ieradušies, vīrietis jau bija uzkāpis apmēram 70 metru augstumā, līdz ar to viņš nebija sasniedzams ar autokāpnēm.

Glābējiem vajadzēja sagriezt durvis, lai tiktu uz Vanšu tilta smaili, jo pēc svētdienas kāpšanas mēģinājuma tās tika aizmetinātas, un pēc pārrunām vīrietis veiksmīgi nogādāts lejā. Vīrietis pēc tam nodots policijai.

Vēlas pierādīt draudzenei

VUGD pārstāve Inga Vetere pirmdien LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja, ka pirmdienas rītā tiltā uzkāpušais jaunietis vēlējies savai draudzenei parādīt, cik spēcīgs viņš ir. Kad glābēji tikuši līdz viņam, viņu nevajadzēja īpaši pierunāt kāpt lejā no tilta smailes, viņš bijis noguris un pats lūdzis glābēju palīdzību.

Uz nepilnu stundu minētā iemesla dēļ arī bija slēgta satiksme uz Vanšu tilta, šobrīd gan tā atjaunota.

Jau vēstīts, ka pēdējo divu mēnešu laikā Vanšu tiltā kāpts vairākas reizes.

Iet bojā, nolecot no tilta

Jūnija sākumā 20 gadus vecs puisis gāja bojā, uzkāpjot Vanšu tilta virsotnē un pēc tam nolecot.

Policija noskaidrojusi, ka jaunietim bijuši garīgās veselības traucējumi. Pēc šā gadījuma ap tilta vantīm tika uzcelts nožogojums un dome nolēmusi, ka pēc saskaņojuma ar tehniskajiem speciālistiem vantis tiks notītas ar dzeloņdrāti, lai atturētu pārgalvjus no mēģinājuma tilta smailē uzkāpt atkal.

Taču, neskatoties uz nožogojumiem, svētdien tilta virsotnē uzkāpa 1986.gadā dzimis jaunietis, kurš bijis reibumā un tilta vantīs izdomājis kāpt pēc sastrīdēšanās ar draudzeni.

Komentāri (338)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu