Sniega un vēja dēļ daudzi bez elektrības (12)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Arī šodien nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ radušies jauni bojājumi elektroenerģijas padevē, pārsvarā Latgales centrālajos rajonos un Vidzemes dienvidos, liecina AS «Sadales tīkls» informācija.

Līdz pusdienlaikam reģistrēti 248 avārijas atslēgumi, pārsvarā uz ziemeļiem no Rēzeknes, kur reģistrēti 113 atslēgumi, un Madonas apkārtnē, kur reģistrēti 76 atslēgumi. Klientu skaits, kuriem ir elektrības piegādes pārtraukumi, nav zināms

AS «Latvenergo» pārstāve Ivita Bidere sacīja, ka situācija gan, salīdzinot ar vakardienu, nav būtiski pasliktinājusies. Vakar stiprā vēja izraisītie elektroenerģijas piegādes avārijas atslēgumi ir novērsti un tiek strādāts, lai novērstu arī jaunos bojājumus. «Noteikti nav pamata satraukumam,» piebilda Bidere.

Stiprs vējš arī svētdien

Sestdien stiprais vējš izraisīja vairākus elektroenerģijas piegādes avārijas atslēgumus, pārsvarā Latgales centrālajos rajonos un Vidzemes dienvidos.

Arī šodien Latvijā turpinās putināt, saglabājoties stipram vējam.

Kā prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi, šodien joprojām snigs un putinās, vietām, galvenokārt austrumu rajonos, saglabāsies stiprs sniegputenis. Pievakarē jūras piekrastē iespējams arī slapjš sniegs. Pūtīs arī stiprs dienvidaustrumu vējš, brāzmās sasniedzot ātrumu līdz 15-18 metriem sekundē, bet Rīgas jūras līča Kurzemes piekrastē pat 20 metrus sekundē. Pēcpusdienā vējš pamazām pavājināsies.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu