Ar «legālo narkotiku» rūpalu nodarbojas jau četri grupējumi (76)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kaut arī policija un speciāli izveidotas iedzīvotāju brigādes aktīvi iesaistās patruļās pie «legālo narkotiku» bodītēm, ar minēto vielu pārdošanu nodarbojas jau četri grupējumi, šorīt intervijā LTV atzina Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

Grišins stāstīja, ka cīņā pret tā dēvētajām legālajām narkotikām tagad palīdzēs grozījumi likumā «Par narkotisko un psihotropo vielu un zāļu likumīgās aprites kārtību», kas paredz, ka jaunām psihoaktīvām vielām, kas vēl nav iekļautas aizliegto vielu sarakstā, var piemērot pagaidu aizliegumu uz laiku līdz 12 mēnešiem, izņemot tās no tirdzniecības.

«Tagad atliek sagaidīt, kad Slimību profilakses un kontroles centrs tās iekļaus kopējā sarakstā,» piebilda Grišins.

Viņš pastāstīja, ka līdz šodienai policijas darbinieki ir izņēmuši 30 000 devu jeb 3 kilogramus, kas, pēc Grišina domām, ir pietiekami liels daudzums. Tāpat viņš uzsvēra lielo muitas un robežsardzes lomu šo psihotropo vielu izplatības apkarošanā, jo, stājoties spēkā minētajiem grozījumiem likumā, tagad būs pamatojums tās izņemt.

«Pārsvarā šie «legālo narkotiku» maisījumi nāk no Ķīnas un tos nosūta pakās pa pastu,» sacīja Grišins.

Grišins pastāstīja, ka ir jau izveidojušies četri grupējumi, kas nodarbojas ar «legālo narkotiku» pārdošanu, un tās ir pieejamas ne tikai lielākajās Latvijas pilsētās, bet arī nopērkamas pārvietojamās bodītēs.

Komentāri (76)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu