Rīgā 45 eiro pārtikas pabalsts vismaz gadu deklarētajiem trūcīgajiem (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas deputāti šodien atbalstīja saistošos noteikumus par palīdzību pārtikas iegādei, kas paredzēs, ka minētā pabalsta apmērs vienai personai būs 45 eiro, un to varēs saņemt trūcīgās personas, kas deklarējušās Rīgā vismaz gadu pirms pabalsta pieprasīšanas.

Līdzīgi kā ik gadu, noteikumi paredz, ka tiesības saņemt pabalstu būs bērnam ar invaliditāti vai ar celiakiju sirgstošam bērnam, atsevišķi dzīvojošai personai vai ģimenē, kurā nav nevienas personas darbspējīgā vecumā, dzīvojošam pensijas saņēmējam, invaliditātes pensijas saņēmējam vai sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmējam, ja ģimenes pēdējo trīs mēnešu vidējie ienākumi nepārsniedz 257 eiro katram ģimenes loceklim mēnesī, kā arī valsts vecuma pensijas saņēmējam, invaliditātes pensijas saņēmējam vai sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmējam, kas dzīvo ģimenē, kas atzīta par trūcīgu.

Pašvaldības ierēdņi lēš, ka vienreizēju pabalstu pārtikas iegādei 2014.gada nogalē un 2015.gada sākumā varētu saņemt apmēram 23 000 rīdzinieku pavisam 1 035 000 eiro apmērā.

Galējais lēmums par pabalstu tiks pieņemts Rīgas domes sēdē.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu