Valsts kontrole šogad varētu sākt pārbaudes vairākās Rīgas pašvaldības iestādēs (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts kontrole šogad varētu sākt pārbaudes vairākās Rīgas pašvaldības iestādēs, pastāstīja Valsts kontroles padomes loceklis Aivars Ērglis. Viņš uzsvēra, ka Valsts kontrolei izdevies izveidot spēcīgu revīzijas veicēju grupu, kura plāno pievērsties arī Rīgas pašvaldības iestādēm.

«Protams, mēs neaptversim visu pašvaldību, jo Rīgas pašvaldība ir ļoti liela un tajā ir ļoti daudz iestāžu, bet mēs pēc savas izvēles sapratīsim, kurās iestādēs mums būtu jāiet un kuri jautājumi jāpārbauda,» teica Ērglis.

Pēc viņa teiktā, Valsts kontroles rīcības stratēģijā iestrādāts, ka tā apmeklē katru pašvaldību reizi trijos gados neatkarīgi no tās lieluma, norādot - tā kā vienā reizē visaptverošu revīziju nav iespējams veikt, tās ik pēc trim gadiem iecerēts veikt par dažādām tēmām.

Valsts kontrole ir neatkarīga, koleģiāla augstākā revīzijas iestāde, kas nodrošina uzraudzību valsts un pašvaldības līdzekļu lietderīgai un efektīvai izmantošanai. Tās misija ir sekmēt efektīvu un likumīgu nodokļu maksātāju naudas izlietojumu, finanšu pārvaldības attīstību un atbildību par izlietotajiem līdzekļiem, kā arī godīgu un caurskatāmu lēmumu pieņemšanas procesu publiskajā sektorā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu