Līdz 100 000 eiro palielina pabalstu, ja amatpersona gājusi bojā, pildot pienākumus (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja amatpersona, pildot pienākumus, gājusi bojā nelaimes gadījumā, līdzšinējo 50 000 latu vietā paredzēts 100 000 eiro pabalsts bojā gājušā tuviniekiem, informēja Iekšlietu ministrijā.

Pabalsts pienākas laulātajam un tuvākajiem radiniekiem - bērniem vai vecākiem. Savukārt gadījumā, ja bojā gājušajai amatpersonai nav laulātā un bērnu vai vecāku, tad pabalstu var piešķirt citam tuviniekam.

Valdība otrdien veica izmaiņas noteikumos, kādā tiek izmaksāti pabalsti Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm, atbilstoši pērn pieņemtajam likumam Saeimā «Grozījumi Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā».

Iekšlietu ministrija informē, ka Ministru Kabineta noteikumi nosaka, ka kopš 2014.gada 1.janvāra spēkā esošais pabalsta apmērs, kas izmaksājams sakarā ar nelaimes gadījumā rezultāta gūtu amatpersonas invaliditāti, ir attiecināms arī uz tām amatpersonām, kuras cietušas nelaimes gadījumā pēc 2013.gada 20.novembra. Vienlaikus pilnveidota amatpersonām un to tuviniekiem izmaksājamo pabalstu izmaksāšanas kārtība.

No šā gada ir ieviests arī jaunums, ka valsts rūpējas par Iekšlietu ministrijas un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm veselību 24 stundas diennaktī, kamēr vien persona atrodas šajā dienestā. Amatpersonām ir tiesības uz 50% pabalstu arī gadījumos, ja amatpersona ar speciālo dienesta pakāpi ārpus tiešo dienesta pienākumu izpildei gūst smagu, vidēju vai vieglu veselības bojājumu.

Amatpersona ar speciālo dienesta pakāpi saņem vienreizēju pabalstu 50% apmērā no šajā likumā noteiktā pabalsta, ja tā ir cietusi nelaimes gadījumā, bet nav pildījusi ar dzīvības vai veselības apdraudējumu saistītus dienesta pienākumus un tai 12 mēnešu laikā pēc nelaimes gadījuma ir noteikta invaliditāte.

No 2014.gada 1.janvāra tika palielināti pabalstu apmēri par invaliditāti un veselības bojājumiem, piemēram, I grupas invalīds saņem 71 145 eiro; II grupas invalīdi — 35 573 eiro; III grupas invalīdi — 14 229 eiro.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu