11. Saeima sanāks uz pēdējo sēdi (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Saeimas kanceleja

11. Saeima šodien sanāks uz pēdējo sēdi, un tajā deputāti galīgajā lasījumā lems par stingrākiem smēķēšanas ierobežojumiem, kā arī citiem likumu grozījumiem.

Grozījumi likumā par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu paredz noteikt, ka cilvēka tiesības uz tīru un labvēlīgu, ar tabakas dūmiem nepiesārņotu gaisu ir prioritāras salīdzinājumā ar smēķētāju interesēm smēķēt, informēja Saeimas Preses dienestā.

Galīgajā lasījumā arī tiks skatīti grozījumi Ceļu satiksmes likumā, kuri paredz

personām, kas sodītas par narkotisko vielu lietošanu, liegt iespēju iegūt transportlīdzekļa vadītāja tiesības.

Lai atvieglotu īpašumu reģistrācijas procesu zemesgrāmatā, Saeima galīgajā lasījumā skatīs izmaiņas likumos, kas regulē īpašumtiesību nostiprināšanu. Plānots, ka nepieciešamo informāciju, kas pieejama citos valsts reģistros, vienotā datorizētā zemesgrāmata turpmāk saņems tiešsaistē.

Trešajā lasījumā deputāti lems arī par izmaiņām Uzturlīdzekļu garantiju fonda likumā, kas paredz publiskot personas, kas izvairās no uzturlīdzekļu maksāšanas saviem bērniem.

Tāpat Saeima trešajā lasījumā vērtēs jauno Zemes pārvaldības likumprojektu, kura mērķis ir veicināt ilgtspējīgu zemes izmantošanu un aizsardzību, nosakot valsts un pašvaldību zemes pārvaldību, tostarp no nākamā gada paredzot pašvaldībām tiesības izstrādāt savā īpašumā un lietošanā esošas neapbūvētās zemes un degradētas teritorijas izmantošanas izvērtējuma kārtību.

Lai ieviestu detalizētus noteikumus, kuros noteikt pasažieru neregulāro pārvadājumu definīciju un veikšanas kārtību, Saeima skatīs galīgajam lasījumam sagatavotos grozījumus Autopārvadājumu likumā.

Savukārt, lai interešu konflikta likuma normas attiecinātu arī uz maksātnespējas administratoriem un no nākamā gada noteiktu komercdarbības ierobežojumus Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes locekļiem, kā arī noteiktu aizliegumu Valsts prezidentam, Saeimas deputātiem, Ministru prezidentam, Ministru prezidenta biedram, ministriem un īpašu uzdevumu ministriem piedalīties publiskos iepirkumos, šodien trešajā lasījumā plānots lemt par interešu konflikta novēršanas likuma grozījumiem.

Saeimas sēdes darba kārtībā ir arī grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas

paredz pastiprināt atbildību par pārkāpumiem mediju nozarē,

lai veicinātu godprātīgi strādājošu elektronisko plašsaziņas līdzekļu konkurētspēju un palīdzētu stiprināt nacionālo informācijas telpu.

Saeima trešajā lasījumā skatīs arī izmaiņas likumos, kas paredz no nākamā gada 1.marta izbeigt Siguldas tiesas un Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas darbību, kā arī noteikt kārtību Augstākās tiesas palātu tiesnešu pārcelšanai darbā citā tiesā.

Steidzamības kārtībā otrajā lasījumā deputāti vērtēs grozījumus Dzelzceļa pārvadājumu likumā, nosakot, ka kravu pārvadājumos pa dzelzceļu pavadzīmi un pavaddokumentus varēs noformēt elektroniski.

Otrajā lasījumā parlamentā tiks skatīts brīvprātīgā darba tiesiskais regulējums, kā arī Rūpnieciskā īpašuma likumprojekts.

Izskatīšanai pirmajā lasījumā sēdes kārtībā iekļauti grozījumi Valsts probācijas dienesta likumā, kas paredz noteikt, kā dienesta darbinieki sadarbojas ar sabiedrības pārstāvjiem notiesāto personu integrācijā sabiedrībā.

Konceptuāli deputāti lems arī par izmaiņām Militārā dienesta likumā, kas skar karavīru apmācības, sociālās garantijas un dienesta ilgumu.

Tāpat pirmajā lasījumā plānots skatīt Imigrācijas likuma grozījumus, kas paredz uz laiku apturēt uzturēšanās atļauju izsniegšanu Krievijas pilsoņiem valsts apdraudējuma novēršanas nolūkā.

11. Saeimas pēdējās sēdes noslēgumā Saeimas sēžu zālē tradicionāli paredzēta visu deputātu kopīga fotografēšanās.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu