Par draudu izteikšanu un iespējamu uzņēmuma pārņemšanas sekmēšanu tiesā kādu burvi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tiesā rīt, 25.novembrī, tiks iztiesāta krimināllieta, kur uz apsūdzēto sola par draudu izteikšanu, naudas izspiešanas mēģinājumiem, kā arī mēģinājumiem ar draudu īsziņu palīdzību sekmēt tranzīta uzņēmumu pretlikumīgu pārņemšanu nonākusi kāda burve un zintniece Valentīna Jeduša.

Kā pastāstīja zvērināta advokāta Artūra Zvejsalnieka birojā, cietušais šajā lietā ir Sergejs Kolmakovs, kurš draudu īsziņas no apsūdzētās uz savu mobilo telefonu sāka saņemt 2012.gada augustā. Īsziņu saturs bijis nepārprotams: «janoslepj jusu sieva un berns»; «Ja velaties lai ar jusu ģimeni vis butu kartība jus to izdarisiet»; «vai jus visus nogalinas». Tikai pāris nedēļas vēlāk pienāca īsziņa «Es jums dodu 2 nedelas un ja jus neizdarisiet kas ir jaizdara tad es izdarisu pa savam».

Vēl pēc mēneša tika saņemtas īsziņas ar sekojošu saturu: «rit jus ejiet pie olega un atdodiet vinam naudu un es jus pasargasu no krievu bandītiem», vēl pēc dažām nedēļām «jus to neizdarijat tagad es sodisu jus jus to izjutisiet uz savas adas un uz jusu berniem». Visbeidzot cietušajam tikusi nosūtīta īsziņa krievu valodā, kas tiek tulkota kā draudi iedurt «nazi zem ribām».

Kā noskaidrojās vēlāk, visas šīs draudu īsziņas tranzīta biznesā strādājošajam uzņēmējam sūtīja 1961.gadā dzimusī Jeduša no Barkavas pagasta, kura pati sevi dēvē par zintnieci un burvi.

Minētajā laika periodā, kopš 2011.gada, pret Kolmakova vadītajiem uzņēmumiem SIA «Baltic TransOil» un SIA «Petroleum Trans Service» ar dažādām prasībām tiesā sāka vērsties Oļegs Demjanovs, kurš bija šo uzņēmumu bijušais īpašnieks un to pārstāvis, kā arī 2006.gadā kopā ar savu tēvu Vladimiru Demjanovu piedalījās «Baltic TransOil» un «Petroleum Trans Service» pārdošanā to pašreizējam īpašniekam Kolmakovam.

Apsūdzētā sieviete gan savu saistību ar O.Demjanovu noliedz, tomēr cietušā pārstāvis Zvejsalnieks ir pārliecināts, ka šai saistībai pierādījumu netrūkst. Tāpat kā pierādījumu netrūkstot arī Jedušas saistībai ar bijušo prokurori Irinu Bogdanovu, kura, pēc advokāta domām, ir patiesā Kolmakova uzņēmumu pretlikumīgās pārņemšanas - reiderisma - mēģinājumu organizatore no Demjanova puses, norādīts advokāta biroja paziņojumā.

«Bogdanova, kas pati kukuļņemšanas dēļ savulaik zaudējusi prokurores amatu, jau labu laiku bijusi cieši saistīta ar nesen par kukuļņemšanu aizturēto un apsūdzēto Rīgas apgabaltiesas tiesnesi Ivetu Bērziņu. Bērziņa ir viena no pirmajām tiesnesēm, kas ne tikai skatījusi O.Demjanova prasības pret «Baltic TransOil» un «Petroleum Trans Service», bet arī pieņēmusi viņam labvēlīgus lēmumus. Šos lēmumus gan vēlāk Augstākā tiesa atcēla, taču tajā brīdī tie ļāva bloķēt cietušajam Kolmakovam piederošo uzņēmumu kontus un īpašumu,» skaidroja Zvejsalnieks.

Zvejsalnieks arī norādīja, ka pašlaik jau ir savākti «neapgāžami pierādījumi», ka vismaz daļa no Demjanova pārstāvēto uzņēmumu iesniegtajiem dokumentiem prasībā pret «Baltic TransOil» un «Petroleum Trans Service» ir viltoti. Abu tranzīta uzņēmumu tagadējā īpašnieka Kolmakova pusē kā liecinieks uzstājās Jurijs Rjazanskis, kurš notariāli apliecinājis, ka pats ir piedalījies minēto prasītāja dokumentu viltošanā tieši pēc O.Demjanova pasūtījuma. Turklāt viņa rīcībā pat ir palicis otrs, rezerves viltoto dokumentu komplekts, kurā norādītas citas prasības summas.

«Jeduša pati gan noliedz, ka viņas rīcība varētu būt saistīta O.Demjanovu vai Bogdanovu, kā arī viņu organizēto tiesvedību pret «Baltic TransOil» un «Petroleum Trans Service«. Taču tieši viņa ir bijusi tā, kas nezin kāpēc tomēr ir sūtījusi draudu īsziņas Kolmakovam. No kurienes gan Barkavas pagastā dzīvojošai zintniecei varētu būt zināms vairāku miljonu procesā figurējošas personas privātais tālruņa numurs, uz kuru viņai radusies nepārvarama vēlme turpat vai pusgada garumā regulāri pa naktīm sūtīt draudu īsziņas,» retoriski vaicājis Zvejsalnieks.

Advokāts arī norādījis, ka Kolmakova liecinieka rīcībā ir audio ieraksts, kurā O.Demjanovs un Bogdanova apspriež iespējas pasūtīt Rjazanska slepkavību.

Lieta rīt, 25.novembrī, plkst.10 tiks skatīta Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu