Rīga iesaistījusies projektā par vardarbības samazināšanu ģimenēs

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīga kopā ar Polijas, Spānijas, Nīderlandes un Vācijas pašvaldībām sagatavojusi projektu «Esi aktīvs! Aktīvs un atbildīgs Eiropas pilsonis» vardarbības samazināšanai ģimenēs, ar to otrdien iepazīsies pašvaldības Sociālo jautājumu komiteja.

Jauniešu aptaujā «Pētījums par Latvijas jauniešu bērnībā gūto pieredzi» noskaidrots, ka Latvijā 65,9% jauniešu bērnībā tikuši fiziski sodīti. Biežāk dažādus fiziskus sodus bērnībā saņēmuši aptaujas dalībnieki, kuru ģimenes sociālekonomiskais statuss ir zems vai vidējs. Pētījuma rezultāti apstiprina augstu bērnībā gūtās nelabvēlīgās pieredzes izplatību Latvijas jauniešu vidū un to, ka fiziska sodīšana Latvijāī ir stabila kultūras norma.

Projekta tiešais mērķis ir izveidot starptautisku pašvaldību sadarbības tīklu un e-informācijas apmaiņas rīku «B-Active!», kas veicinātu inovatīvu preventīvu aktivitāšu attīstīšanu vardarbības samazināšanai Eiropas Savienībā.

Kopējās projekta izmaksas plānotas 91 347 eiro apmērā, pašvaldībai piešķirtais finansējums ir 16 347 eiro no kopējām projekta izmaksām. Projekta partnera Labklājības departamenta nepieciešamais priekšfinansējuma apmērs ir 7500 eiro un līdzfinansējums - 1347 eiro. Līdzfinansējums nepieciešams 2015.-2016.gadam no pašvaldības budžeta programmas «Līdzfinansējums Eiropas Savienības fondiem un citiem projektiem».

Projekta ietvaros Rīgas pašvaldībā notiks seminārs vardarbības samazināšanas jomā speciālistiem no dažādām pašvaldības iestādēm, piecas darba grupu diskusijas speciālistiem, kuri profesionāli darbojas vardarbības samazināšanas jomā, un pieci atvērtie izglītojošie semināri vecākiem un brīvprātīgajiem par tēmām «Bezpalīdzības pārmantojamība un mijiedarbība ģimenē», «Bezpalīdzība kā vardarbības forma ģimenē», «Bezpalīdzība kā vardarbības forma skolās» un citām. Paredzēta arī e-informācijas rīka «Esi aktīvs» izveide un koordinēšana.

Plānots, ka projekta aktivitātēs Rīgā netieši tiks iesaistīti vismaz 500 pašvaldības iedzīvotāju.

Projektu iecerēts īstenot no šā gada 8.septembra līdz nākamā gada 30.novembrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu