Veidos LTV trešo programmu krievu valodā

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šodienas sēdē pieņēma lēmumu par valsts SIA «Latvijas Televīzija» (LTV) trešās programmas krievu valodā izveidi, informē padomē.

Plānots, ka

LTV trešā programma būs pieejama 2016.gada otrajā pusē un tās saturs tiks veidots krievu valodā, apraides teritorija būs visa Latvija.

Vienlaicīgi iecerēts, ka tiek veidots «reģionālais logs» - reģionāli/vietēji veidota satura rādīšana Latgales iedzīvotājiem.

NEPLP vadītājs Ainārs Dimants atteicās sniegt plašāku informāciju par jaunā kanāla izveides izmaksām, saturu un darbinieku skaitu, aizbildinoties, ka tā patlaban ir informācija dienesta vajadzībām, kā arī informācija ir daļēji komerciāla.

Dimants uzsvēra, ka NEPLP šodien pieņēma konceptuālu lēmumu par LTV trešās programmas krievu valodā izveidi, bet nākamais lēmums ir jāpieņem valdībai. Pēc Dimanta teiktā,

NEPLP valdību ar jaunās programmas koncepciju varētu iepazīstināt mēneša laikā.

LTV vadītājs Ivars Belte aģentūrai BNS nevēlējās izpaust papildu nepieciešamā finansējuma apmēru, kas vajadzīgs trešās programmas izveidei. «Kamēr nav līdz galam izstrādāta kanāla koncepcija, mēs nevēlamies izpaust atsevišķas detaļas, kas saistītas ar vajadzīgo finansējumu,» viņš teica, piebilstot, ka

iestrāžu un labās sinerģijas dēļ, kas varētu veidoties ar abiem pārējiem kanāliem, papildu nepieciešamā finansējuma apmērs «nebūs tik liels».

Atbildot uz jautājumu, kad varētu pabeigt kanāla koncepcijas izstrādi, Belte izteica cerību, ka «tas ir nedēļu, nevis mēnešu jautājums».

LTV vadītājs pauda atzinību, ka «beidzot ir pieņemts konkrēts lēmums par turpmāko darbību», vienlaikus norādot, ka

galīgais lēmums par finansējuma piešķiršanu kanāla izveidei ir jāpieņem politiķiem.

«Sabiedrības diskusija realizēsies Saeimas balsojumā par finansējuma piešķiršanu kanāla izveidei. Tālāk šī ir politiskā izšķiršanās. Ja nebūs papildu finansējuma, tad kanāla izveide nebūs iespējama,» viņš sacīja.

NEPLP loceklis Gints Grūbe aģentūrai BNS norādīja, ka pašlaik LTV plāno saturu, kā arī tie pētīta auditorija un tās vajadzības.

Viņš teica, ka priekšlikums par LTV trešās programmas izveidi tiks virzīts kopā ar sabiedriskā pasūtījuma plānu, kuru paredzēts iesniegt rudenī.

Grūbe arī norādīja, ka

priekšlikums par finansējuma piešķiršanu LTV trešās programmas izveidei valdībā tiks iesniegts nākamā gada budžetam.

LTV ir sabiedriskais medijs, kas pašlaik atspoguļo sabiedrības intereses televīzijas kanālos LTV1 un LTV7 (internetā – www.ltv.lv un www.lsm.lv).

Sabiedriskās raidorganizācijas darbību uzrauga NEPLP. Pašreiz uzņēmums nodrošina vairāk nekā 450 darbavietu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu