Ventspils slimnīca pārsūdz spriedumu par € 100 000 kompensāciju mirušā bērna vecākiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ventspils slimnīca pārsūdzējusi tiesas spriedumu par 100 000 eiro kompensāciju par 2007.gadā veikto ārstēšanas gadījumu, kas beidzās ar divgadīgas meitenītes nāvi, jo esošais spriedums liedz slimnīcai regresa prasībā vērsties pret vainīgo ārstu, informēja Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Gita Mārtiņsone.

Ja tiesas spriedums ļautu vērsties regresa prasībā pret Dzintaru Marnauzu, tad slimnīcas valde šo spriedumu nepārsūdzētu. Marnauza šobrīd strādā Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā, norāda Mārtiņsone. Slimnīca uzsver, ka paļaujas uz tiesu varu, un atzīst, ka notikušais ir ārkārtas gadījums.

Jau ziņots, ka bērns Ventspils slimnīcā nonāca ar nelielu applaucējumu. Slimnīcā meitenītes stāvoklis pasliktinājās un viņa tika nogādāta bērnu slimnīcā Rīgā, kur pāris dienu vēlāk nomira. Bērns, iespējams, mira nātrija hlorīda pārdozēšanas dēļ ‒ viņas organismā 0,9% nātrija hlorīda vietā bija ievadīts, visticamāk, 10% nātrija hlorīds.

Pie atbildības tika sauktas divas Ventspils slimnīcas ārstniecības personas ‒ bērnu nodaļas vadītājs Dzintars Marnauza un medmāsa Jeļena Nastašču ‒ par profesionālo pienākumu nepienācīgu pildīšanu, ja tas bijis par iemeslu cietušā nāvei.

Ar 23.aprīļa Augstākās tiesas spriedumu Marnauza tika sodīts ar nosacītu brīvības atņemšanu uz vienu gadu un desmit mēnešiem, kā arī papildsodu - aizliegumu uz vienu gadu nodarboties ar ārstniecību. Pērn oktobrī Valsts prezidents Marnauzu apžēloja, atceļot tiesas noteikto aizliegumu - vienu gadu nodarboties ar ārstniecību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu