Straujuma apmierināta ar Rīgas samitā pieņemto deklarāciju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ministru prezidente Laimdota Straujuma («Vienotība») ir apmierināta ar piektdien Rīgas Austrumu partnerības samitā pieņemto deklarāciju. «Es esmu apmierināta ar rezultātu,» preses konferencē sacīja Straujuma.

Viņa norādīja, ka samitu deklarācijas vienmēr ir kompromiss. «Deklarācija ir par sadarbību - biznesā, cilvēku starpā, kā arī infrastruktūras attīstību. Tā nav vērsta ne pret vienu un ne pret ko, tā ir par attīstību,» uzsvēra Latvijas valdības vadītāja.

Rīgā ceturtdien un piektdien notiek ES Austrumu partnerības samits, kuru Latvija rīko kā pašreizējā ES Padomē prezidējošā valsts. Samitā piektdien 28 ES un sešas Austrumu partnerības valstis pieņēma paziņojumu jeb tā dēvēto Rīgas deklarāciju, kas noteiks ES un Austrumu partnerības attiecības turpmākajos gados.

Viena no Latvijas prioritātēm prezidentūras laikā ir sadarbība ar Austrumu partnerības valstīm - Armēniju, Azerbaidžānu, Baltkrieviju, Gruziju, Moldovu un Ukrainu. Organizējot samitu, Latvija aktīvi virzīs Austrumu partnerības politiku ES līmenī, tā sekmējot šo valstu tuvināšanos ES, kā arī īstenos savas nacionālās intereses, attīstot divpusējo sadarbību ar reģiona valstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu