Latvijas arodbiedrības dosies uz Lietuvu protestēt pret verdzību

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai piedalītos Lietuvas arodbiedrības organizētā protesta akciju «Nē – verdzībai darbavietā», 10.septembrī uz Viļņu dosies Latvijas arodbiedrību pārstāvji, informēja Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) pārstāve Sanita Birkenfelde.

Viņa norādīja, ka protesta akcija, kuras mērķis ir iestāties pret valdības centieniem mazināt darbinieku garantijas, liberalizējot darba attiecības un ierobežojot arodbiedrību tiesības, sāksies pie Lietuvas Parlamenta ēkas Viļņā un turpināsies ar plašu gājienu pa Ģedimina ielu.

Vienlaicīgi ar protesta akciju Viļņā 10.septembrī plānots Latvijas arodbiedrību pikets Rīgā pie Lietuvas vēstniecības. Tā laikā Lietuvas vēstniecības pārstāvim iecerēts nodot LBAS atbalsta vēstule, kas adresēta Lietuvas Valsts prezidentei, Seimam, valdībai un Lietuvas vēstniekam Latvijā.

Lietuvas arodbiedrību koordinācijas centrs, kuru pārstāv Lietuvas Arodbiedrību konfederācija LPSK, Lietuvas arodbiedrība «Solidarumas» un Lietuvas darba federācija LDF, paudis aicinājumu visas Eiropas arodbiedrības atbalstīt un piedalīties protesta akcijā Viļņā, kā arī nosūtīt atbalsta vēstules Lietuvas prezidentei un Lietuvas valdībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu