Par vardarbību ģimenē ziņo ap 700 cilvēku

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Piedaloties ikgadējā informatīvajā akcijā «Vardarbība nav mazs noslēpums . Runā par TO!», uz uzticības tālruni 116111 zvanījuši aptuveni 700 cilvēki, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja Valsts bērnu tiesību aizsardzības centra vadītāja Laila Rieksta-Riekstiņa.

Viņa norādīja, ka ziņots ir gan par vardarbību skolās, gan bērnudārzos, taču šogad notikušajā akcijā uzsvars likts tieši uz seksuālās vardarbības gadījumiem.

Daudzos gadījumos zvanījuši pieauguši cilvēki, lai stāstītu par savas bērnības negatīvo pieredzi.

VBTAI vadītāja atzina, ka šādos gadījumso zvanītājiem bijis iespējams sniegt tikai psiholoģisko palīdzību.

Reaģējot uz saņemtajiem zvaniem, vairākos desmitos gadījumu VBTAI vērusies bāriņtiesās ar lūgumu noskaidrot, vai bērna atrašanās ģimenē ir droša. Savukārt divos gadījumos VBTAI vērsusies Valsts policijā.

«Vēršanās bāriņtiesās vai policijā bija iespējama tikai gadījumos, gan ziņotāji bija gatavi atklāt savu un pāridarītāja vārdu,» sacīja Rieksta-Riekstiņa.

Jau ziņots, ka Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111 no 28.septembra līdz 2.oktobrim rīkoja ikgadējo informatīvo akciju «Vardarbība nav mazs noslēpums . Runā par TO!».

Akcijas mērķis ir cīnīties pret seksuālo vardarbību un palīdzēt tās atpazīšanā, kā arī seku mazināšanā. Tās laikā ikviens var zvanīt pa tālruni 116111 un ziņot par seksuālas vardarbības gadījumiem pret bērniem, saņemt profesionālas psiholoģiskās konsultācijas un atbalstu, kā arī nepieciešamo informāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu