Par saziedotajiem € 167 000 pabeigta Brāļu kapu noslēdzošās sienas restaurācija

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas Brāļu kapos pabeigta visas Noslēdzošās sienas restaurācija, pavēstīja Rīgas Brāļu kapu un Latvijas vēsturiskā mantojuma fondā (RBKLVM).

Noslēdzošās sienas restaurācijas darbi izmaksājuši 167 000 eiro.

Fonda organizētos restaurācijas darbus vadīja Rīgas pieminekļu aģentūras galvenais speciālists Ivo Graudums, darbus veica restauratori Edgars Janočko, Kalvis Ozoliņš, Māra Redoviča.

Paredzēts, ka 15.oktobrī restaurācijas darbus pieņems Valsts Kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija, Rīgas pieminekļu aģentūras pārstāvji un Rīgas domes vadība. Kopumā restaurēta visa Noslēdzošā siena - tās Kreisā un Labā puse ar heraldiskajiem tēliem Vidzeme, Zemgale, Latgale un Kurzeme un Centrālā daļa.

Šogad no 2015.gada 5.maija tika veikta Noslēdzošās sienas Labās puses restaurācija un šiem darbiem tika iztērēti 32,7 tūkstoši eiro, kas tika saziedoti LTV 2014.gada 11.novembra akcijā. Par šiem līdzekļiem tika pabeigti restaurēto Strēlnieku bareljefu montāžas un nostiprināšanas darbi Rīgas Brāļu kapu sienā, restaurēti heraldiskie tēli Zemgale un Kurzeme, desmit apriņķu ģerboņi, kas simbolizē 250 novadus, uz leju vērstais zobens - Latvijas miermīlības un vienlaicīgi spēka un aizsardzības simbols un Strēlnieku bareljefi.

Ziedojumu vākšanas akcijas Brāļu kapu restaurācijai notika arī iepriekšējos gados. Fonds izsaka pateicību visiem ziedotājiem,

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu