Bērnu slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļai piesaistīts € 1,1 miljons, lielākā daļa ziedojumos

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Austra Helēna Žaggere/LETA

Labdarības akcija «Saulainas dienas» ar mērķi rekonstruēt Bērnu slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļas telpas tika uzsākta 2012.gada nogalē un noslēdzās 2014.gadā pavasarī, kopumā piesaistot 1 118 284 eiro, no kuriem ziedotāju ieguldījums bija 785 053 eiro, bet valsts piešķīra - 333 231, trešdien Atvērto durvju dienā sacīja Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Trešdien ikvienam ziedotājam un atbalstītājam, kurš palīdzēja tapt jaunajām Bērnu slimnīcas Hematoonkoloģijas telpām, bija iespēja atnākt un apskatīties jaunās telpas, aprunāties ar nodaļas personālu, ar labdarības akcijas rīkotājiem, citiem atbalstītājiem.

Finansējums bija paredzēts Hematoonkoloģijas nodaļas stacionāra telpām ēkas pirmajā stāvā, taču projekta realizācijas gaitā Bērnu slimnīcai izdevās piesaistīt papildus finansējumu, lai vienlaikus varētu rekonstruēt arī ēkas otrā stāva telpas Hematoonkoloģijas dienas stacionāra pacientiem. Kopā abos stāvos paredzētas gultas vietas 36 pacientiem.

Maziem pacienti ārstēšanos jaunajās telpās varēs uzsākt drīz, norāda fonds.

Telpu plānojums paredz, ka katrā palātā uzturas viens bērns un viņa vecāks, un katrai palātai ir sava, atsevišķa, vannas istaba. Stacionārā paredzētas arī četras intensīvās terapijas palātas, ar atsevišķu ventilāciju sistēmu, lai bērniem ar īpaši pazeminātu imunitāti nodrošinātu drošu vidi. Nodaļā pirmo reizi paredzēta arī atsevišķa atpūtas istaba vecākiem, jo visbiežāk vecāki visu ilgstošo atveseļošanos posmu pavada blakus bērnam. Lai bērniem būtu iespēja atpūsties no slimnīcas vides, izveidota īpaši aprīkota, daudzfunkcionāla rotaļu istaba, kurā sev interesantu nodarbošanos varēs atrast gan pavisam mazi, gan lielāki pacienti.

«Šis ir viens no tiem darbiem, kuros redzam, ka tieši komandā ir spēks un tikai kopā iespējams paveikt lielas lietas, tāpēc saku milzu paldies visiem, visiem, kas iesaistījās, lai varētu tapt vieta, kas ļaus Bērnu slimnīcai pacelt savu darba kvalitāti un uzmanību un rūpes, ko veltam pacientiem jaunā līmenī. Un īpaši svarīgi ir tas, ka arī mediķi savu darbu varēs veikt ar lielāku motivāciju, strādājot šajā vidē,» komentējusi Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītāja Anda Čakša.

Katru gadu aptuveni 40 bērniem pirmo reizi diagnosticē onkoloģisku saslimšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu