Nav ziņu par zemestrīcē Itālijā cietušiem Latvijas valstspiederīgajiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas valstspiederīgos, kuriem Itālijā nepieciešama konculārā palīdzība, Ārlietu ministrija (ĀM) aicina sazināties izmantojot ātkārtas situāciju tālruni +371 26337711, «Tvnet» uzzināja ĀM. Pagaidām nav saņemtas ziņas par zemestrīcē cietušiem Latvijas valstspiederīgajiem.

(ziņa papildināta)

Itālijas vidienē Umbrijas reģionā trešdienas rītā notika 6,2 magnitūdas stipra zemestrīce, kurā gājuši bojā vismaz pieci cilvēki, ziņo vietējās amatpersonas. Saņemtas ziņas arī par ievērojamiem postījumiem, ko nodarījusi zemestrīce.

Latvijas ĀM nav saņēmusi informāciju, ka zemestrīcē būtu cietuši Latvijas valstspiederīgie.

Kopumā ministrija ir apzinājusi 18 valstspiederīgos, kuri šobrīd atrodas Itālijā, no tiem seši ir reģistrējušies konsulārajā reģistrā.

Divi no apzinātajiem atrodas zemestrīces skartajā reģionā, taču ar viņiem viss esot kārtībā. Atbildi snieguši 16 valstspiederīgie, informējot, ka ar viņiem viss ir kārtībā, savukārt no diviem vēl tiek gaidīta informācija.

Latvijas vēstniecība Itālijā ir sazinājusies ar Itālijas Ārlietu ministrijas Krīzes centra pārstāvjiem, kas atrodas zemestrīces vietā.

Centra pārstāvji informējuši, ka starp zemestrīcē cietušajiem nav ārvalstu pilsoņu.

Seklās zemestrīces epicentrs bija 10 kilometrus uz dienvidaustrumiem no viduslaiku pilsētas Norčas, kura atrodas Perudžas provincē Umbrijas reģiona dienvidaustrumos.

ĀM informē, ka Latvijas valstspiederīgie, kuri atrodas Itālijas vidienē un kuriem nepieciešama konsulārā palīdzība

, var zvanīt uz diennakts tālruni ārkārtas situācijām +371 26337711.

Tāpat ar ĀM Konsulāro departamentu var sazināties arī rakstot uz e-pastu palidziba@mfa.gov.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu