Šodien Daugavpilī ugunsnelaimē, kuru varēja iepriekš novērst, zaudētas divas dzīvības

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien plkst. 13.39 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Aveņu ielu Daugavpilī, kur sadūmojums bija izveidojies deviņstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties konstatēts, ka no ēkas septītā stāva loga nāk dūmi un dzīvoklī deg istaba un virtuve 35 m2 platībā. Ugunsgrēkā bojā gājuši divi cilvēki.

Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 54 gadus vecs vīrietis, kurš tika atrasts degošajā dzīvoklī, un apmēram 40 gadus veca sieviete, kura bija izlēkusi pa logu.

Lai gan kaimiņi, kuri bija pamanījuši izveidojušos sadūmojumu kāpņu telpā, nekavējoties zvanīja 112 un pirmie ugunsdzēsēji glābēji ieradās notikuma vietā jau pēc divām minūtēm, tomēr bija par vēlu –

ugunsgrēks jau bija attīstījies visa dzīvokļa platībā, kā rezultātā ugunsnelaimē zaudētas divas dzīvības.

Iespējams, ugunsgrēks izcēlies no televizora, bet notikušā apstākļus noskaidros Valsts policija.

VUGD vērš uzmanību: ja dzīvoklī būtu ierīkots autonomais ugunsgrēka detektors vai automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma, tad, iespējams, ugunsgrēku laikus pamanītu degošā dzīvokļa saimnieki vai kaimiņi izdzirdētu spalgo signālu un būtu iespējams izglābt cilvēku dzīvības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu