Dūklavs: Nav veicies tiem, kas cerēja, ka partijas priekšsēdētāja amata dēļ sašķelsim partiju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Tiem, kas cerēja, ka kopā ar LZS priekšsēdētāju Augustu Brigmani nesadalīsim portfeļus un sašķelsim partiju, nav paveicies, šodien LZS kongresā sacīja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Iepriekš Dūklavu kā pretendentu LZS priekšsēdētāja amatam bija izvirzījusi viena no piecām partijas reģionālajām konferencēm jeb nodaļām. Tomēr politiķis atsauca savu kandidatūru un kā vienīgais pretendents uz priekšsēdētāja amatu šodien gaidāmajā balsojumā ir palicis pašreizējais LZS priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Dūklavs izteica arī prognozi, ka tiem, kas cer uz nesaskaņām politiskajā spēkā, arī turpmāk neveiksies. Ministra paziņojumu politiskais spēks sveica ar aplausiem, kam sekoja Brigmaņa un Dūklava kopīgs rokasspiediens.

Ministrs gan arī norādīja, ka nekas nav mainījies, ja būtu atbilstoši apstākļi, viņš būtu gatavs pretendēt uz partijas vadītāja posteni. Tomēr esot jāņem vērā vairāki aspekti, tajā skaitā valdības pārstāvja piepildītais darba kalendārs. Brigmani Dūklavs nodēvēja par «visu laiku labāko priekšsēdētāju».

Kā ziņots, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) reitings ir augošs un stabili turas starp 13% un 17%, šodien LZS kongresā sacījaBrigmanis.

Saskaņā ar «Eirobarometra» pētījumu par pieciem procentpunktiem pieaudzis atbalsts valdībai, norādīja politiķis. Tādējādi esam pārspējuši Igauniju, kurā atbalsts valdībai ir krities. Protams, ir atsevišķas aptaujas, kuras rāda citu ainu, reizē atzina Brigmanis.

Viņš norādīja, ka politiskā spēka riski ir iekšējā cīņa par varu un nevēlēšanās atzīt savas kļūdas. Tāpēc LZS nevar atļauties, ka sīkas intrigas un vienam otra apkarošana kļūtu par tradīciju un ka jebkuru domstarpību gadījumā tās būtu jāizrunā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu