No vardarbības cietušo rehabilitācijas sniedzējiem nedaudz paaugstinās samaksu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

No nākamā gada paredzēts paaugstināt Sociālās rehabilitācijas pakalpojuma no vardarbības cietušām pilngadīgām personām vienas darba stundas cenu līdz 18,86 eiro, nodalot no pakalpojuma maksas darba devēja saistītos papildu izdevumus par Valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksām (VSAOI).

Par to liecina valdības atbalstītie Labklājības ministrijas (LM) izstrādātie grozījumi Sociālās rehabilitācijas pakalpojumu sniegšanas kārtībā no vardarbības cietušām un vardarbību veikušām pilngadīgām personām.

Patlaban pakalpojuma samaksa speciālistiem, tostarp psihologiem, juristiem un sociālajiem darbiniekiem, ir 17,59 eiro stundā, iekļaujot papildus izmaksas. Izmaksas paaugstinātas attiecīgi arī cietušo rehabilitācijas pakalpojumam institūcijā. Atbilstoši pakalpojumu sniedzēju priekšlikumiem papildus izmaksās iekļauti arī izdevumi pakalpojumu organizēšanai individuālajām konsultācijām, jo pakalpojumu var sniegt perona, kam izdevumi nepieciešami gan telpu īrei, gan saziņai ar klientu.

Ar grozījumiem Sociālās rehabilitācijas pakalpojumu sniegšanas kārtībā no vardarbības cietušām un vardarbību veikušām pilngadīgām personām LM veikusi virkni dažādu izmaiņu, lai uzlabotu pakalpojumu piešķiršanu, administrēšanu un nodrošināšanu, kā arī ņemtu vērā Valsts kontroles norādījumus.

Lai pilnveidotu informācijas apriti par sociālajiem pakalpojumiem, sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības organizēšanu, koordinēšanu un pārraudzīšanu, Valsts sociālās politikas monitoringa informācijas sistēmā tiek precizēta atskaitīšanas par cietušo rehabilitācijas pakalpojumu kārtību, kā arī precizēts administratīvo izdevumu izlietošanas mērķis un veiktas citas izmaiņas.

LM plāno attīstīt arī sociālās rehabilitācijas pakalpojumus vardarbības veicējiem sadarbojoties ar Valsts probācijas dienestu.

Ministrija norādīja, ka, ņemot vērā izmaiņas finansējuma apjomā un pozīcijās, nepieciešams jaunā redakcijā izteikt pašvaldību sociālo dienestu pārskatu par pakalpojuma pieprasījumu un finansējuma izlietojumu cietušo rehabilitācijas pakalpojuma sniegšanai. Pēc izmaiņu pieņemšanas Ministru kabinetā, līdzīgi nosacījumi tiks paredzēti arī līgumā vardarbības mazināšanas pakalpojuma sniedzēju.

Noteikumi stāsies spēkā no 2018.gada 1.janvāra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu