Austrumu slimnīcā tiks veikti sarežģītu operāciju paraugdemonstrējumi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā ceturtdien, 19.aprīlī, ginekologi no Francijas un Krievijas veiks sarežģītu operāciju paraugdemonstrējumus, informē slimnīcas preses sekretāre Aija Lietiņa.

Austrumu slimnīcā viesosies ginekologi Revazs Botčorišvili no Francijas un Vitālijs Beženars no Krievijas. Ginekologi, piedaloties Austrumu slimnīcas Ginekoloģijas klīnikas personālam, veiks divas sarežģītas, minimāli invazīvas operācijas. Profesors Botčorišvili veiks dziļās endometriozes ķirurģisku ārstēšanu, kas nepieciešama auglības saglabāšanai un uzlabošanai, pastāstīja Lietiņa.

Savukārt profesors Beženars veiks dzimumorgānu noslīdējuma koriģēšanu jaunai sievietei.

Vērot operācijas paraugdemonstrējumus ieradīsies aptuveni 120 ginekologi no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Tāpat ķirurgus darbībā būs iespējams vērot lielajos ekrānos konferenču zālē, nodrošinot tiešraides no operācijas zālēm.

Pēc operācijām Botčorišvili lasīs divas lekcijas par jaunākajām iespējām ginekoloģiskajā endoskopijā, kā arī notiks diskusijas.

Paraugdemonstrējumi notiks Baltijas valstu ginekoloģiskās endoskopijas konferences laikā. Tā sāksies plkst.8.30 un norisināsies visas dienas garumā.

Konferenci sadarbībā ar Austrumu slimnīcas Ginekoloģijas klīniku rīko Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociācija un Latvijas Ginekoloģiskās endoskopijas asociācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu