Piemājas dārzā Mārupē uzrodas noklīdis kamielis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Ceturtdienas vakarā izgāju ārā ieelpot svaigo vasarīgo gaisu, kad dārzā pamanīju stāvam kamieli. Domāju, varbūt rādās, bet nē - īsts, dzīvs kamielis. Zvanīju pašvaldības policijai, jautājot, ko darīt. Klausules otrā galā pavīdēja viegls smīns: "Tiešām kamielis, nevis alnis?" Kamielis pastaigu veica Mārupē, netālu no lidostas. Kādu stundu staigāja pa dārzu un nogaršoja visus piemājas krūmus, kamēr meklējām saimnieku. Beigu beigās saimnieks atradās - dzīvoja tikai pāris kilometrus no mums," raksta Rūta.

(Papildināts viss ziņas teksts.)

Kā LNT raidījumam „Degpunktā” pastāstīja arī citi iedzīvotāji, kuri kamieli brīvsolī bija sastapuši savā ceļā, dzīvnieks juties brīvi. Tas „angļu mierā” ielūkojies piemājas siltumnīcā, apostījis kukurūzas lauku un devies meža virzienā.

Foto: Mobilais reportieris

Māris pastāstīja: „Atnāca atpakaļ, aizgāja līdz rožu krūmam, nostaigāja tur, kur rozes. Laikam nepatika, negaršoja! Bet tā neko - lapiņas ēd, zālīti ēd, vispār interesants vīrs!” Pēteris mēģinājis kamielim tuvoties, taču tas atkāpies nostāk.

Foto: Mobilais reportieris

Savukārt Māris bija iedomājies par to, ka kamielis varbūt vēlas padzerties ūdeni. „Nu kamielis ir kamielis, it kā jau kupros ir viņiem tā tilpne iekšā. Es šo podu noliku viņam priekšā, viņš paosta, bet nē!” sacīja Māris.

Foto: Mobilais reportieris

Abi vīrieši centušies kaut kādā veidā kamieli noķert, taču tas bijis spēcīgāks un ātrāks, nekā iesākumā viņiem licies. Vēlāk pēc kamieļa Jašas ieradies saimnieks, pie kura eksotiskais dzīvnieks uzturas līdzās zirgiem. Jaša esot uzaudzis Cēsīs kopā ar vēl pieciem kamieļiem, bet tad nonācis Jaunmārupē.

Foto: Mobilais reportieris

Kā izrādās, Jašam Latvijas klimats un aplokā pieejamā barība esot tīkama. Katrā ziņā aculiecinieki pauda sajūsmu par kamieli Latvijas laukos, kas brīvi pastaigājas. „Principā jau liels, skaists, stalts un galva gaisā, ar lielām acīm, bet ļoti mierīgs un patīkams dzīvnieks,” atzina aculiecinieks Māris.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu