Grāvī pamests Opel automobilis apzagts un nodedzināts, bet visiem vienalga...

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Uz Kalnciema šosejas avarējušais automobilis satraucis portāla TVNET lasītāju Dmitriju, kurš ziņo, ka auto ir pamatīgi apzagts un nodedzināts. Savukārt policijā TVNET norādīja, ka negadījuma vietā atradās arī pats automašīnas turētājs, kurš paskaidroja, ka pats veiks automašīnas evakuēšanu. Pēc tam policijai ar automašīnas īpašnieku nav izdevies sazināties.

TVNET lasītājs Dmitrijs rakstīja: "Ir pagājis ilgāks laiks, kopš Kalnciema šosejas otrajā kilometrā avarēja Opel Astra Caravan un palika tur guļot uz jumta nevienam nevajadzīgs. Biju jau pēc negadījuma informējis ceļu policiju par to, ka Ķemeru nacionālā parka teritorijā (tā skaitās zaļā zona) mētājas automobilis pēc avārijas, uz ko man policija atbildēja, ka noskaidros lietas apstākļus un rīkosies.

Ir jau pagājušas vairākas dienas kopš avārijas un auto ir pamatīgi apzagts un nodedzināts, nodarot nopietnu kaitējumu un dabas piesārņojumu Ķemeru nacionālā parka teritorijā. Atkārtoti zvanīju Jelgavas rajona Ceļu policijai un atkārtoti ziņoju par avarējušo Opel markas automobili, un jautāju, vai maz kāds to plāno no turienes aizvākt.

Uz to saņēmu atbildi, ka

īpašnieks ir par savu auto pats atbildīgs un lai pats domā kā savu auto savākt.

Man rodas jautājums, kāpēc citviet auto, kas kaut vai ar vienu riteni ir uzbraucis zālājam, tiek bargi sodīts un atsevišķos gadījumos pat evakuēts, bet šeit, kur auto atrodas nacionālā parka teritorijā un piesārņo dabu, nevienu pēkšņi neinteresē?

Kurš galu galā atbildēs par vides piesārņojumu? Kā arī vai policija ierosinās krimināllietu par to ka auto tika apzagts, izdemolēts un nodedzināts?"

Ko atbild policijā?

Savukārt Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece TVNET informēja, ka 6.decembrī ir noformēts ceļu satiksmes negadījuma protokols Kalnciema pagastā, kad automašīnas Opel Astra Caravan vadītājs nav izvēlējies ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu, kā rezultātā automašīna nobrauca no ceļa un apgāzās.

Negadījuma vietā atradās arī pats automašīnas turētājs, kurš paskaidroja, ka no notikuma vietas pats arī automašīnu evakuēs.

Likuma «Par policiju» 12. panta 20.1. punkts nosaka, ka policija var izņemt un nogādāt policijas iestādē ceļu satiksmes negadījuma vietā pamestu avarējušu transportlīdzekli uz laiku līdz lietas apstākļu noskaidrošanai. Šajā negadījumā automašīnas turētājs nebija pametis avarējošu transportlīdzekli un pats atradās notikuma vietā.

Vienlaikus Sietniece informēja, ka Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirknī 12.decembrī ir saņemts akts no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, ka Kalnciema pagastā 9.decembrī ir degusi pamesta automašīna Opel Astra Caravan.

Neviens pieteikums ne par vides piesārņojumu, ne par automašīnas demolēšanu un apzagšanu policijā nav saņemts. Policijai ar automašīnas īpašnieku nav izdevies sazināties un nav saņemts iesniegums ne par automašīnas apzagšanu, ne bojāšanu, līdz ar to nav pamata sākt kriminālprocesu.

Policija atkārtoti sazināsies ar automašīnas īpašnieku un ar mediju starpniecību lūdz to atsaukties,

zvanot pat tālruņiem 63004200, 63004202, 63004203 vai 110, vai vērsties Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirknī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu