Bijušais Drošības policijas priekšnieks – LNDP biedrs (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par Latvijas Nacionāli demokrātiskās partijas biedru tās ceturtajā kongresā kļuvis Aleksandrs Bogdanovs, bijušais Drošības policijas Liepājas reģionālās nodaļas vadītājs. Redakcijai viņš pastāstīja, ka šo partiju izvēlējies tāpēc, ka uzskata to par vienu no aktīvākajām partijām Liepājā. Par savu mērķi viņš uzskata šās partijas darbības pārveidošanu. Viņš mēģināšot apvienot dažādu uzskatu domājošos cilvēkus. Viņa lozungs – "Apvienošanās un dialogs!"

Viņam nepatīkot, ka Latvija veidojas kā divkopienu valsts. Viņaprāt, cilvēkiem savā starpā naida neesot, bet esot tikai kādi spēki, kas to uzkurina. Esot cilvēki, kuri visu laiku strādājot, lai sabiedrībai uzbāztu konfrontācijas modeli. Aleksandrs Bogdanovs panākšot, ka līdz ar viņa iestāšanos partijā tās stils mainīsies.

Viņš arī uzskata, ka Latvijai jābūt neatkarīgai valstij, kurā valsts valoda ir latviešu valoda, bet varētu būt arī līvu un latgaliešu. Taču viņš uzskata, ka jāpaplašina arī krievu valodas lietošanas iespējas. Zāļu anotācijām jābūt arī krievu valodā, arī pašvaldībā vajadzētu būt iespējai sazināties šajā valodā.

Aleksandrs Bogdanovs neuzskata, ka Latvijas nacionāli demokrātiskā partija šodien būtu bīstama. Taču viņš nekomentēja sev pieejamo informāciju, kas viņam kā bijušajam Drošības policijas priekšniekam zināma par šās partijas sadarbību ar Krievijas organizācijām. Kā zināms, Jevgēņija Osipova vadītā organizācija sākotnēji bija Krievijā pašā daļēji aizliegtās ekstrēmistu nacionālistu organizācijas "Krievu nacionālā vienotība", tā saukto barkašoviešu, Latvijas filiāle, no šīs organizācijas tika saņemta gan materiāla palīdzība, gan instrukcijas. Viņš arī nevēlējās runāt, ko par Osipova partijas sadarbību ar Krievijas nacionālboļševistiskajām organizācijām domā šodien. Aleksandrs Bogdanovs pauda, ka Osipovs tagad esot mainījies, viņš vairs nelietojot tos izteicienus, ko jaunībā. Viņš arī noliedz, ka, pildot Drošības policijas priekšnieka pienākumus, būtu pret Osipova organizāciju izturējies liberāli, vienmēr, kad esot bijuši pārkāpumi, organizācijas biedri esot sodīti.

Turpmāk viņi partijā ciešāk piedomāšot arī par partijas simboliku. Kaut gan – jau tagad daudzviet, piemēram, partijas mājaslapā, ilgus gadus lietoto kāškrustu aizstājis balts balodis, lai arī lozungs "Krievi nāk!" lapas sākumā palicis.

Aleksandru Bogdanovu, izvēloties šo partiju, acīmredzot nav satraukušas arī partijas līdzšinējās aktivitātes – vairākkārtēji konflikti ar policiju, protesti pret izglītības reformu Latvijā, cenšanās izprovocēt sadursmes ar leģionāru gājieniem 16.martā. Tāpat tas, ka vēl šovasar partijas biedriem konfiscēti nelikumīgi iegādāti un partijas organizētajās militārajās mācībās lietoti ieroči. Viņš gan sacīja, ka centīsies darīt tā, lai līdzīgu pārkāpumu vairs partijā nebūtu.

Aleksandrs Bogdanovs ir 51 gadu vecs, dzimis liepājnieks, te mācījies, bijis bokseris, strādājis milicijā Kriminālmeklēšanas nodaļā, vēlāk policijā. No Drošības policijas atvaļinājies šā gada februārī. Nodibinājis privātfirmu "Drošība Plus", kas sniedz detektīva pakalpojumus, juridiskās konsultācijas, ierīko signalizāciju un citas elektroniskas drošības ietaises.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu