Kurzemē vairāki sēņotāji apmaldās mežā (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Aizvadītajā diennaktī Kurzemē vairāki sēņotāji apmaldījušies mežā, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta informācija.

Pieci cilvēki - trīs pieaugušie un divi bērni - nomaldījušies, meklējot sēnes Brocēnu novada mežos. Sēņotājiem tika raidīti skaņas signāli, kā arī ar cilvēkiem notika sazvanīšanās pa mobilo telefonu.

Savukārt Pāvilostas novadā apmaldījusies sieviete, kurai bija veselības problēmas. Viņu glābēji atrada mežā sēžam uz celma.

Jau ziņots, ka salīdzinoši ar pēdējiem gadiem šogad Latvijas mežos ir ļoti daudz baraviku. Pašlaik vēl nav īsti parādījušās rudens sēnes, līdz ar to par sēņu sezonas ražu vēl pāragri spriest. Latvijas Dabas muzeja mikoloģe Inita Dāniele paskaidroja, ka sēnēm galvenais ir mikroklimats, tas ir, nepieciešams noteikts siltums un mitrums, lai sēnes labi augtu. Tamdēļ vadīties tikai pēc tā, vai lietus lijis bieži vai nemaz, gluži nevarot.

Tāpat jau vēstīts, ka baraviku cenas Rīgas centrāltirgū patlaban svārstās no 5-15 eiro kilogramā. Kā pastāstīja «Rīgas Centrāltirgus» (RCT) mārketinga direktors Ivars Jakovels, «baraviku cenu diapazons ir plašs. Šīs sēnes litrā maksā septiņus astoņus eiro, bet kilogramā tās maksā no pieciem līdz 15 eiro - jo lielākas sēnes, jo zemāka cena,» norādīja Jakovels. Savukārt apšu bekas tirgū maksā četrus līdz sešus eiro kilogramā. Vienlaikus viņš minēja, ka aptuveni katrs trešais tirdzniecības stends tirgus atklātajā laukumā ir sēņu piepildīts un vislielākā izvēle ir baravikām.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu