KNAB nesaskata pārkāpumu Baldones domes auditu pasūtot Požarnova partijas ģenerālsekretāra uzņēmumam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nesāks pārbaudi par publiski izskanējušo informāciju, ka Baldones novada domes audits pasūtīts mēra Andreja Požarnova vadītās partijas «Gods kalpot mūsu Latvijai» ģenerālsekretāra uzņēmumam, aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

Saskaņā ar likuma «Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā» likumu valsts amatpersonai ir aizliegts, pildot valsts amatpersonas amata pienākumus, sagatavot vai izdot administratīvos aktus, veikt uzraudzības, kontroles, izziņas vai sodīšanas funkcijas, slēgt līgumus vai veikt citas darbības, kurās šī valsts amatpersona, tās radinieki vai darījumu partneri ir personiski vai mantiski ieinteresēti.

Interešu konfliktu rada valsts amatpersonas amata pilnvaru realizēšana jautājumos, kas skar vai varētu skart šīs valsts amatpersonas, tās radinieku, vai darījumu partneru personiskās vai mantiskās intereses, norādīja KNAB pārstāve Laura Dūša.

Publiski paustā informācija nesatur ziņas par, iespējamiem, valsts amatpersonām likumā noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpumiem, un KNAB nav pamata pārbaudes sākšanai, norādīja KNAB pārstāve.

Latvijas Televīzijas raidījums «De facto» pagājušā svētdienā ziņoja, ka Baldones domē notiek tās struktūru un funkciju audits, kas pasūtīts Požarnova vadītās partijas «Gods kalpot mūsu Latvijai» ģenerālsekretāra uzņēmumam. Auditam esot atvēlēti 10 000 eiro. Cenu aptaujas rezultātā tas ir pasūtīts SIA «CMAP», kura valdes loceklis un īpašnieks ir Mārcis Pūķis.

«Es viņu izvēlējos tāpēc, ka man bija ļoti laba pieredze iepriekš, jo Mārcis Pūķis bija «Rīgas pilsētbūvniekā» iekšējais auditors, viņa laikā tika ieviests ISO standarts, un vienkārši tas rezultāts ir ļoti pozitīvs. Faktiski sanāk tā, ka katru dienu no audita rezultātā veiktajiem materiāliem parādās, ka ir bijusi kāda nelikumīga darbība,» raidījumam paudis Baldones mērs.

Pūķis atzinis, ka viņu par plānoto auditu informēja un piedalīties cenu aptaujā aicināja tieši Požarnovs, tomēr neuzskata, ka tas var ietekmēt audita secinājumus. Viņš skaidro, ka nevienam no «CMAP» darbiniekiem, kuri ir iesaistīti pakalpojumu sniegšanā Baldones novada domei, nav saistības ar iepriekšējās domes vadības pieņemtajiem lēmumiem, kuru atbilstība normatīvo aktu prasībām šobrīd tiek pārbaudīta, tādēļ nav pamata apšaubīt to objektivitāti.

Raidījums arī vēstīja, ka Požarnovs arī pēc kļūšanas par pašvaldības vadītāju ir saglabājis dāsni atalgoto amatu «Rīgas satiksmes» valdē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu