ZZS neatbalsta un aicina valdību pārskatīt lēmumu par OCTA transportlīdzekļiem, kuri nepiedalās ceļu satiksmē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcija neatbalsta Ministru kabinetā akceptētos likuma grozījumus un aicina valdību nekavējoties pārskatīt normas attiecībā uz obligātās apdrošināšanas (OCTA) nepieciešamību arī transportlīdzekļiem, kuri nepiedalās ceļu satiksmē, informēja ZZS pārstāve Dace Kārkliņa.

«Mums nav saprotami iemesli, kāpēc uzlikt papildus maksājumus tiem transportlīdzekļu vadītājiem, kuru spēkrati nepārvietojas pa autoceļiem. ZZS neatbalstīs OCTA piemērošanu arī attiecībā uz tiem transportlīdzekļiem, kuri tiek izmantoti, piemēram, tikai darbiem pagalmā, pļavā vai saimniecības ēkā, bet nepiedalās ceļu satiksmē,» akcentē ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

OCTA likuma grozījumi ir nepatīkams pārsteigums, par to nav bijušas diskusijas un acīmredzot atsevišķi Finanšu ministrijas ierēdņi nav pietiekami iedziļinājušies jautājuma būtībā, uzskata ZZS. Līdz ar to ZZS Saeimas frakcija aicina valdību tuvākajā laikā pārskatīt lēmumu par izmaiņām OCTA likumā un saglabāt esošo regulējumu attiecībā uz OCTA nepieciešamību tikai transportam, kurš piedalās ceļu satiksmē.

Jau ziņots, ka valdībā otrdien atbalstītie grozījumi Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumā paredz, ka turpmāk OCTA būs jāiegādājas arī gadījumā, ja transportlīdzekli neizmanto ceļu satiksmē.

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojā gan skaidro, ka izmaiņas attieksies nevis uz automašīnām un motocikliem, kas laika apstākļu dēļ uz ilgāku laiku tiek nolikti garāžā, bet gan uz tehniku, kas tiek izmantota darbam slēgtās teritorijās, pagalmos, pļavās, tīrumos, mežos, piemēram, lauksaimniecības tehnika, piekabes u.c. transportlīdzekļi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu