Auto tirgotājs pārdod zagtu mašīnu (337)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/Axel-D

Mans nepatīkamais piedzīvojums sākās pagājušā, 2009. gada jūnijā, kad padzirdēju, ka SIA Skandi Motors pārdodot automašīnu VW Golf IV 2.3V5. Piedāvājuma un cenas saderība šķita vilinoša - kā nekā 1800 EUR, tāpēc izlēmu to iegādāties.

(Ziņa papildināta ar "Skandi Motors" komentāru)

Automašīnai gan bija ļoti daudz defektu: viens stiklu pacēlājs nestrādāja, vējstikls bija saplaisājis, sliekšņi uzsisti, nu katrā ziņā automašīna bija apskādēta no visām pusēm, arī ritošā daļa klabēja un klaudzēja, bija arī eļļas noplūde no dzinēja un ātrumkārbas.

Nu tas viss bija tas, ko redzēju pirmajā acu uzmetienā. Pēc konsultācijām ar cilvēkiem, kas nodarbojās ar auto remontu, konstatēju, ka jāiegulda būs vēl apmēram 1000 EUR, bet tas mani neatturēja no iegādes, jo tāda veida auto tajā laikā tirgū maksāja ap 4500 EUR.

Man tika izrakstīts rēķins, kuru nekavējoties samaksāju bankā, un auto bija mans. Tā kā esmu pedants pret automašīnām, uzreiz nolēmu to dzīt uz servisu remontēt, un tajā pašā vakarā to izdarīju ar domu, ka šo automašīnu piereģistrēšu CSDD pēc remonta, jo ar tādu apskrambātu, apšmulētu negribēju nekur uz ielas rādīties.

Paziņa, kas veica remontu, mani jau nākamajā dienā nepatīkami pārsteidza, jo teica, ka

auto esot no visām pusēm bijis dauzīts un ir nekvalitatīvi atjaunots, daudzās vietās jau rūsa lienot ārā.

Šī informācija mani neiepriecināja, bet auto nopirkts, ko nu vairs... Pagāja pāris nedēļas un auto bija gatavs, spīdēja un laistījās, pilnīgi prieks bija skatīties uz to! No virsbūves bija tikai vēl priekšas vējstikls atlicis, tad arī no servisiņa taisnā ceļā devos to nomainīt.

Nu tagad vizuālā ziņā vairs nebija kur piesieties, tad arī nolēmu doties uz CSDD reģistrēt automašīnu, bet pirms tam, protams, bija jāiegriežas agregātnumuru salīdzināšanā. Nu un te arī viss sākās...

Jāatver bija motora pārsegs, bagāžas nodalījums, nu principā viss, kā jau tam pienākas numuru salīdzināšanā. Viens no ekspertiem aizdomīgi ilgi pētīja VIN numuru, kas atradās motortelpā, pēc brīža jau tur rosījās jau vairāki.

Un beigu beigās man tika paziņots, ka automašīnai, iespējams, ir viltots šasijas numurs.

Tajā brīdī man pilnīgi sirds sažņaudzās, jo uzreiz radās aizdomas, ka auto būs jāatstāj, un sapratu, ka esmu iegrābies pamatīgi no A līdz Z...

Manas aizdomas apstiprinājās, un es varēju no CSDD doties prom kājām, jo auto bija jāatstāj.

Izmeklētājs, kas tur uz vietas atradās, man teica, ka varot jau sākt prasīt no SIA Skandi Motors atpakaļ naudu; protams, es pie sevis nodomāju, ka nu nevajadzētu būt nekādām problēmām ar šo jautājumu, bet izrādījās savādāk...

Man pateica, ka SIA Skandi Motors neredz pamatu atdot naudu, jo neesot oficiāla apstiprinājuma, ka auto tiešām ir zagts, tā nu es gaidīju vairākus mēnešus, līdz eksperti man dos tādu apstiprinājumu, kuru beigu beigās ieguvu un nosūtīju.

Beigu beigās SIA Skandi Motors mani uzaicināja uz satikšanos, kur tāpat mēģināja piedāvāt visu ko, tikai ne atdot naudu, tika pieminēta kaut kāda mistiska ''trešā'' persona, kas visā šajā problēma vainojama, tikai tiešām nesaprotu, kāds man ar to personu sakars, jo auto nopirku tieši no SIA Skandi Motors, katrā ziņā skaidri sapratu, ka konkrēti un tieši tieku ''atšūts''.

Es tiešām nesaprotu, ko lai daru un kā lai rīkojos... Uzskatu, ka taisnība ir manā pusē un pārdevējam ir jāuzņemas atbildība par to, ko tas ir pārdevis. Es vispār nesaprotu, kā tik lielam uzņēmumam, kāds ir SIA Skandi Motors, nav neērti vilkt garumā ar šādas naudas summas atmaksu, cik saprotu, tad šim uzņēmumam nav svarīga ne reputācija, ne tautas uzticība.

Ir pagājis jau vairāk nekā gads, bet no šā uzņēmuma jūtams tikai vēsums un vienaldzība... Varbūt tiešām ir kāds, kas lasa šo rakstu un ir gatavs palīdzēt. Jo situācija ir tāda, kāda ir, nav man ne auto, ne naudas, kuru turklāt vēl esmu no radiem aizņēmies...

Visi varat droši rakstīt man uz e-pastu janis79@inbox.lv

Jau iepriekš pateicos visiem par sapratni.

Jānis G

Raksta resursos pievienotas trīs vēstules, kuras Jānis saņēmis no SIA Skandi Motors.


Komentāri (337)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu