Smej vai nesmej, bet laukos dzīvot ir labāk (40)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Kad pienāca diena, kad bija jāaiziet no saimnieka mājas (tādas summas prasīja), sākumā bija gaužām sāpīgi. Rīgā kā nekā bijām pieraduši dzīvot - veikali, plašas iespējas... Bet, ja tā labi padomā, cik tad no tām daudzajām iespējām mēs izmantojam... Daudz kur ejam? Biezi mums tie maciņi?

Aizgājuši no mājām Rīgā, meklējām, kur apmesties. Viegli kaut ko atrast nebija - dikti tālu no Rīgas arī negribējās. Tā nu sanāca, ka Limbažu puse tika izraudzīta.

Jā, māja nav tā glaunākā...

Ai, mīļie lasītāji, cik jauki tomēr ir laukos! Nu nav mums iekšā mājā ūdens, vannas, tāpat tualete ir ārā aiz stūra, bet... mums apkārt vasarā ir ziedu smarža, putnu dziesmas... Ja vēl neslinko, arī savas zemenes un citu ogu gana, rudenī dārzā kabacītis, patisons uz pannas liekams, kāds graužams burkāniņš. Sēņu un citu rudens velšu vispār pārpārēm. Ir arī kāda dzērvenīte, avenīte. Un... tas viss par baltu velti!

Ir tikai pensija, taču vismaz tā visa ir mana naudiņa!

Tagad paskaitu savu pensiju - it kā nieka 160 lati. Toties tagad tikai par gāzi un elektrību maksājam. Ja paklausos, kā iet paziņām, - par dzīvokli saimniekam 100 lati + komunālie... Šausmas! Mūkat tak no tās Rīgas prom! Savus latiņus atstājiet sev. Sameklēsiet mājiņu ne tajā labākajā skatā, viss lēnām pamazītēm tiks sakārtots. Mums, piemēram, logi bija izbiruši, grīdas izpuvušas. Bet tagad logi gaiši un grīda kārtībā - ne tās dārgās, bet skaidu plates, toties grīda līdzena un kāja neķeras. Elpojam svaigu gaisu, ēdam savu produkciju. Lai apkoptu dārzu, traktora pakalpojumi diezgan dārgi sanāk, tāpēc labāk maksāt vienreiz - nopirkām "kurmīti" ss.lv reklāmā - iet ka prieks!

Nebūt nepaliekam bez kultūras

Un vēl - laukos dzīvodami, nemaz neatpaliekam no kultūras. Limbažos ir gan teātris, gan visādi svētki un tirgi. Veikalu arī vairāk nekā vajag. Un preces - noteikti ne sliktākas kā Rīgā.

Īsāk sakot, teikšu jums tikai vienu -

lai tie saimnieki paši tajās savās dārgajās mājās dzīvo.

Gana citu sviedros pērties! Galvenais nebaidīties savu dzīvi mainīt par visiem 180 grādiem. Viss būs kārtībā - no pieredzes saku!

Ērika

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu