RS maksas stāvvietā no kartes rezervē summu dubultā (107)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

«Pagājušajā nedēļā mēģināju samaksāt par auto novietošanu Tērbatas un Elizabetes ielu rajonā ar kredītkarti. Automāts 2x ļāva ievadīt PIN kodu, bet nereaģēja uz summas izvēli un neiedeva arī stāvvietas čeku. Atmetu pasākumam ar roku un samaksāju blakus automātā, kurš pieņēma skaidru naudu,» raksta Edmunds.

«Nākamajā dienā iegāju interntebankā un pamanīju, ka rindā uz apmaksu stāv divi maksājumi «Rīgas satiksmei», katrs par 7 Ls. Protams, uzrakstīju bankai pretenziju un domāju, ka viss nokārtosies, bet, ja nebūtu pievērsis uzmanību šiem darījumiem, tad, visticamāk, 14 latus būtu zaudējis.

Domāju, ka vēl daudzi citi ir līdzīgā veidā mēģinājuši maksāt un arī viņiem ir piestādīti tādi paši rēķini. Pārbaudiet savus banku izrakstus un esiet uzmanīgi ar RS kredītkaršu automātu maksājumiem,» brīdina TVNET lasītājs.

RS: uztraukumam nav pamata

«Rīgas satiksmes» preses sekretārs Viktors Zaķis TVNET paskaidroja, ka sākotnējā rezervācija pēcāk tiek atcelta un domāta, lai pārbaudītu pietiekamu naudas līdzekļu daudzumu maksājumu kartē.

«TVNET lasītājs ir aprakstījis situāciju, kurā, veicot norēķinus par autostāvvietu lietošanu ar bankas maksājumu karti, tiek rezervēta summa Ls 7 apmērā.

Šī rezervācija apstiprina pietiekošo naudas līdzekļu daudzumu klienta kontā. Veicot darījumu ar bankas maksājumu karti, no konta tiek noņemta tikai par autostāvvietas lietošanu samaksātā summa un rezervācija tiek atcelta.

Gadījumā, ja klientam pēc veiksmīga vai neveiksmīga darījuma ar bankas maksājumu karti rezervācija netiek noņemta, viņam jāvēršas savā bankā ar lūgumu noņemt rezervāciju,» skaidroja Zaķis.

Komentāri (107)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu