Kā atrast īres dzīvesvietu par 40 eiro mēnesī?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Kāda TVNET lasītāja pauda satraukumu, ka studentu kopmītnēs Mežciemā joprojām dzīvo cilvēki, kas jau sen beiguši skolu, bet dzīvo kopmītnēs, par to maksājot tikai 40 eiro mēnesī. Rīgas Stradiņa universitātē TVNET noskaidroja, ka kopmītnēs tik tiešām dzīvo ne tikai studenti, bet arī dažādi citi cilvēki.

Kopmītnēs dzīvo ne tikai studenti

Savukārt Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Komunikācijas departamenta direktors Edijs Šauers TVNET skaidroja, ka universitātes dienesta viesnīcā Hipokrāta ielā 3 (Mežciemā) ir iespēja īrēt gultasvietu gan RSU studentiem, gan tās tiek piedāvātas RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledžas (SKMK) un blakus esošo augstskolu studentiem un darbiniekiem.

Tā kā tomēr šī dienesta viesnīca atrodas salīdzinoši tālāk no RSU centrālās ēkas nekā divas citas dienesta viesnīcas Mārupes ielā 17 un Mārupes ielā 17 k-1,

tad ne visas no 350 gultasvietām tiek aizpildītas.
Piemēram, joprojām ir 32 brīvas vietas, lai gan Mārupes ielas dienesta viesnīcās ar 600 gultas vietām brīvu vietu faktiski tikpat kā nekad nav.

Rezultātā iespēja īrēt tiek piedāvāta arī citiem RSU sadarbības partneriem un interesentiem, piemēram, blakus esošo augstskolu studentiem, darbiniekiem, arī apkārtējo slimnīcu pacientu radiniekiem u.tml., lai nodrošinātu dienesta viesnīcas rentabilitāti.

Īres cenas personām, kas nav RSU studenti, ir augstākas, tomēr draudzīgas.

Ja RSU un RSU SKMK studentiem tās ir, sākot ar 40 eiro mēnesī, tad personām, kas nav saistītas ar augstskolām, - sākot ar 95 eiro mēnesī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu