Iesaka legalizēt prostitūciju (366)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Prostitūciju vajadzētu legalizēt. Tā sarunā ar portālu TVNET sacīja biedrības „Dia+logs” sociālā darbiniece Agita Sēja. Šīs biedrības darbinieki ik dienas saskaras ar tām prostitūtām, kuras cieš no narkotiku atkarības. Savukārt policija uzskata, ja prostitūtām būtu jāmaksā nodoklis, valsts kļūtu par galveno suteneru.

Viņa vērsa uzmanību, ka prostitūcija ir legalizēta vairākās valstīs, piemēram, Ungārijā. “Tad uzreiz rodas citas attiecības, viņas maksā nodokļus, ir mazāk naida.”

Līdz ar prostitūcijas legalizāciju pazūdot suteneri, jo šīs sievietes aizsargā valsts un

prostitūtas tiek uztvertas kā jebkurš legāli strādājošs cilvēks.

Tāpat pašas sievietes ir vairāk ieinteresētas, lai viņu profesija netiktu degradēta, piemēram, ar nepilngadīgām meitenēm.

Prostitūtas tādā gadījumā arī vairāk aizstāv tās sievietes, kuras savu ķermeni pārdod piespiedu kārtā.

Līdz ar prostitūcijas legalizēšanu "rodas tāda kā prostitūtu arodbiedrība, kas daudz jautājumu sakārto".

Taču tagadējos apstākļos, kad prostitūcija ir aizliegta, saistībā ar to ir vairāk vardarbības un izspiešanu. Protams, par vardarbības gadījumiem viņas arī tagad var sūdzēties policijā, taču reālajā dzīvē sūdzību skaits ir neliels. Ja sievietēm nesamaksā par veikto darbu, viņas patlaban nevar nekur sūdzēties un aizstāvēt savas tiesības uz samaksu par darbu.

Policijai citāds viedoklis

Savukārt Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Kontroles un pasākumu koordinācijas nodaļas galvenais inspektors Armands Logins portālam TVNET sacīja, ka jau patlaban prostitūcija Latvijā ir legalizēta, taču tā vienlaikus ir ierobežota. Pēc viņa teiktā –

ja prostitūtām būtu jāmaksā nodokļi, tad valsts kļūtu par galveno suteneru.

Viņš atgādināja, ka Latvija ir pievienojusies starptautiskiem dokumentiem par prostitūcijas nepopularizēšanu un ierobežošanu.

Ja prostitūcija tiktu atļauta visur, tas nozīmētu, ka Latvija darbotos pretēji konvencijās solītajam.

Komentāri (366)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu